Ilegalci i pomagači zatečeni u prelasku granice

Ilustracija (M. SARDELIN/arhiva)
Ilustracija (M. SARDELIN/arhiva)

Zahvaljujući dobroj suradnji sa slovenskim kolegama, bujska je policija spriječila dvojicu državljana Kosova u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Policijski službenici su nedjelju oko 11.30 sati zaprimili obavijest od PU Koper da su kod mjesta Kućibreg, u blizini rampe, zamijetili sumnjivo ponašanje. Granični policajci odmah su se uputili prema mjestu događaja te su tamo zatekli 34-godišnjeg hrvatskog državljanina i 33-godišnjeg Kosovara, koje su uhitili zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Nakon pregleda terena, policijski službenici su oko 17 sati u Kućibregu zatekli dvojicu državljana Kosova u dobi od 32 i 27 godina, za koje je utvrđeno da nezakonito brave na području Hrvatske. Također je utvrđeno da su dvojica državljana Kosova pokušali nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom, u čemu su im pomagali 34-godišnji hrvatski državljanin i 33-godišnji kosovski državljanin.

Zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice, 32-godišnjak i 27-godišnjak su protjerani iz Hrvatske na godinu dana, dok su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo 34-godišnjak i 33-godišnjak u ponedjeljak oko 13 sati privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter