Wild Beasts i London Grammar ostavili dobar dojam

London Grammar
London Grammar

Hvaljeni engleski indie sastav Wild Beasts, predvođen pjevačem osebujna glasa, tekstopiscem i vještim basistom Haydenom Thorpeom, sinoć se predstavio na glavnoj pozornici Unknown festivala u Rovinju. Njihov bazični romantičarski minimalizam, mudro oplemenjen gitarskim i klavirskim pasažima, naišao je na dobar prijem upućenih mladih Engleza, koji čine gotovo svu publiku ovog festivala u britanskoj organizaciji.

Profinjeni indie album

Pošteđeni kiše koja je tijekom prethodne noći i dana (kao i prošlog ljeta) napravila dosta blata na livadi turističkog naselja Amarin, Wild Beasts su za jednosatnog nastupa ponajviše predstavili materijal s aktualnog, u veljači ove godine objavljenog albuma "Present Tense". I taj novi profinjeni indie album, kao i prethodna tri studijska albuma, objavio im je Domino Records, a o statusu ovog sve traženijeg benda govori i činjenica da će ovog mjeseca u najvećoj londonskoj dvorani O2 nastupiti kao predgrupa žanrovski sličnog i daleko poznatijeg The Nationala, dok su i 2011. i ove godine nastupili u kultnoj televizijskoj emisiji vrsnog Joolsa Hollanda.

Nakon njih, kao glavni izvođač večeri predstavio se traženi engleski pop indie sastav London Grammar. Svoj izričaj, uz ambijentalnu, melodičnu gitaru, najviše grade na sugestivnom glasu pjevačice Hannah Reid, premda treba biti iskren i reći da joj glas uživo nije zvučao toliko snažno kao na studijskom zapisu, što je bilo posebno vidljivo za izvedbe uvodne, vokalno dosta zahtjevne skladbe "Hey Now".

Raspjevana publika

Njihovi najveći hitovi na Youtubeu s debitantskog prošlogodišnjeg albuma "If You Wait" (pjesme "Strong", "Wasting My Young Years"), bilježe na Youtubeu preko 13 milijuna pregleda, a izvedeni su i prekjučer u Rovinju, a tekstove je znao i pjevao dobar dio publike, posebice ženske.

Ovo će drugo izdanje Unknown festivala sigurno ostati upamćeno po odličnom koncertu legendarnog disko/funk glazbenika Nilea Rodgersa i njegovog benda Chic. Sinoć su na okolnim DJ pozornicama nastupili odličan elektronski sastav Mount Kimbie i Jamie XX. Sutra, zadnjeg festivalskog dana, na Forest pozornici kao headlineri nastupit će engleski house duo Disclosure. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter