Wilco u ožujku u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki bend Wilco, jedan od trenutno najbitnijih alternativnih rock sastava, nastupit ce u Zagrebu 11. ožujka iduce godine, objavio je u petak organizator koncerta INmusic festival.

Na premijernom nastupu u Hrvatskoj Wilco ce predstaviti hvalospjevima ovjencan novi album "The Whole Love".

"Poput Radioheada, Wilco je jedan on onih bendova sa zavidnom karijerom, ciji se albumi prozivaju remek-djelima i prije nego službeno budu objavljeni", stoji u objavi organizatora.

Bend iz Chicaga osnovan je 1994. nakon raspada kultne alt-country grupe Uncle Tupelo, koja je godinu dana prije izdala priznati album "Anodyne".



Wilco su vec svojim debi albumom "A.M." uspjeli oduševiti kritiku, a uspjeh se nastavio i sa sljedecim albumima "Being There" (1996.) i "Summer Teeth" (1999.).

Nakon dužeg razdoblja djelovanja na nezavisnoj sceni, konacno ih sjajni album "Yankee Foxtrot Club" 2002. lansira medu širu publiku. Za iduci album "A Ghost Is Born" iz 2005. dobivaju Grammyja, nakon cega slijede dva manje eksperimentalna i smirujuca albuma "Sky Blue Sky" i "Wilco (The Album)".

Nedavno su izdali album "The Whole Love" koji je u samo nekoliko dana dobio mahom panegiricne ocjene kritike i publike. Tim se albumom Wilco vracaju inovativnim rješenjima i originalnom spoju raznih glazbenih pravaca kao što su rock, pop, country, folk, elektronika, psihodelija...

Bend predvodi pjevac i gitarist Jeff Tweedy cija je glazbena kreacija glavna pokretacka snaga Wilcovog stvaralaštva.

Koncert Wilca održat ce se 11. ožujka 2012. u zagrebackom Aquariusu. Informacije o ulaznicama bit ce objavljene naknadno.


Podijeli: Facebook Twiter