Wilco premješten na Zagrebacki velesajam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog velikog zanimanja publike za gostovanje grupe Wilco 11. ožujka u organizaciji INmusic festivala, koncert je iz kluba Aquarius premješten u Paviljon 9 Zagrebackog velesajma. Grupa Wilco nedavno je nominirana za prestižnu nagradu Grammy, a u Zagreb stižu u sklopu turneje kojom promoviraju hvalospjevima ovjencan novi album "The Whole Love".

Wilco je jedan on onih bendova sa zavidnom karijerom, ciji se albumi prozivaju remek-djelima i prije nego službeno budu objavljeni. Nakon dužeg perioda djelovanja na nezavisnoj sceni, konacno ih album "Yankee Foxtrot Club" iz 2002. godine lansira medu širu publiku.

Bend iz Chicaga formirao se još 1994. godine i to od "ostataka" alternativne country grupe Uncle Tupelo. U središtu pažnje je frontman, pjevac i gitarist Jeff Tweedy ciji je glazbeni genij glavna pokretacka snaga Wilcovog stvaralaštva, a njegov se rad ne ogranicava iskljucivo na sam bend, vec i na filmsku industriju te je producirao nekoliko soundtrackova za filmove poput "Chelsea Wall" Ethana Hawka, dok 1998. godine s Billyjem Bragom snima album "Mermaid Avenue", album koji sadrži dotada neobjavljene snimke americkog barda Woodiea Guthriea.

Svirka Wilca najava je nadolazeceg INmusic festivala što ce se održati 29. i 30. lipnja na Jarunu, a prvi put predstavit ce se i novi koncertni prostor pomalo zanemarenog Zagrebackog velesajma idealan za koncerte kapaciteta od oko dvije tisuce ljudi. Kupljene ulaznice vrijede za novo mjesto održavanja koncerta, a mogu se u pretprodaji kupiti po cijeni od 200 kuna u Aquarius Music Shopovima i Dirty Old Shopu te online na ticketpro.hr. Cijena ulaznice na dan koncerta na ulazu dvorane iznosit ce 220 kuna, ukoliko ih ostane u prodaji.


Podijeli: Facebook Twiter