IKB zadržao dividendu na 10,5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dionicari IKB-a su na današnjoj skupštini potvrdili odluku o isplati 10,5 milijuna kuna dividende iz dijela lanjske dobiti koja iznosi 18,73 milijuna. Jednak iznos koliko i prethodne dvije godine, ali znatno manje nego 2009. kada su davali 12,58 milijuna. Iako se cini da ce dionicari proci kao i lani, to nije posve tocno jer je u meduvremenu uveden porez na dividendu pa dionicari moraju racunati na umanjenje od 12 posto, koliko ce biti naplaceno tog poreza.

Miro Dodic, predsjednik Uprave IKB-a, obracajuci se dionicarima istaknuo je da je i prošla poslovna godina bila karakteristicna po otežanim uvjetima poslovanja te da vec trecu godinu zaredom izostaje oporavak hrvatskog gospodarstva.

- Istarska kreditna banka Umag okrenula se povecanju obujma poslovanja uz zadržavanje troškova. Lani je ukupna štednja gradana povecana 114 milijuna kuna ili za 6,9 posto. Posebno je znacajan rast dugorocnih depozita, i to za 14,5 posto, naveo je Dodic te izvijestio da su i 2012. poceli uspješnim poslovanjem.

Kao kuriozitet skupštine navodimo trenutak kada je predsjednik skupštine i peti najveci dionicar IKB-a te nekadašnji predsjednik Uprave Hempela Marijan Kovacic medu nekoliko desetaka prisutnih dionicara u dva navrata posebno pozdravio dva nova dionicara banke: Antona Brajkovica i Karla Radolovica. Za sadašnjeg direktora Uljanika i njegovog prethodnika Kovacic je rekao da predstavljaju jamstvo strategije banke te da je tim cinom ona bogatija za dva velika neosporna strucnjaka.

Brajkovic i Radolovic su ujedno medu najvecim dionicarima Uljanik Plovidbe. Doznajemo da je svatko od njih kupio manje od 0,1 posto kapitala banke koji je tržišno vrijedan manje od 200 tisuca kuna. (P. GREGOROVIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter