IKB Umag nastavlja pratiti istarske obrtnike

S potpisivanja ugovora Obrtničke komore i IKB-a Umag
S potpisivanja ugovora Obrtničke komore i IKB-a Umag

Čelnici Istarske kreditne banke Umag i Obrtničke komore Istarske županije Miro Dodić i Mario Paliska potpisali su danas u sjedištu IKB-a sporazum o poslovnoj suradnji, čime su osigurani povoljniji uvjeti kreditiranja. Nastavak je to uspješne suradnje tih dviju ustanova iz 2011. i 2012. godine.

Time su obrtnicima na raspolaganje stavljene kreditne linije - kratkoročni krediti za obrtna sredstva s rokom otplate do 12 mjeseci, oni za pripremu turističke sezone i dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do pet godina, potom za nabavu opreme s rokom otplate do sedam godina, te dugoročni krediti za kupnju i izgradnju poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Uvjeti kreditiranja navedenih kreditnih linija bitno su povoljniji od standardne ponude banke, istaknuo je Paliska.

Također, napomenuto je, IKB će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu namijenjenu poslovnim subjektima bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, i to zaključno do 31. prosinca ove godine.

- S obzirom na tešku gospodarsku situaciju, IKB želi maksimalno izaći u susret i pomoći izlasku iz recesije obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima koje banka smatra vrlo važnim poslovnim subjektima. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtništva i poduzetništva kao bitnom temeljnom faktoru budućeg razvoja Istre i šire regije, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora, kazao je Dodić. (piše i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter