IKB medu šest najboljih banaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska kreditna banka Umag je u 2009. ostvarila neto dobit od 21,3 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 22,3 posto u odnosu na 2008, izvijestio je predsjednik Uprave banke Miro Dodic dionicare na skupštini u petak.

Unatoc tako velikom padu zarade, koji se dogodio u uvjetima recesije, banka je za dionicare postigla povrat od visokih 13,1 posto na uloženi kapital po cemu spadaju, po nerevidiranim podacima HNB-a, medu prvih šest banaka u Hrvatskoj, naglasio je on.

Dionicari su jednoglasno usvojili sve predložene odluke kao i onu o podjeli polovice lanjske dobiti dionicarima. Oni ce dobiti 71 kunu po dionici, odnosno ukupno 10,508 milijuna kuna. Ukupan prihod banke, koji iznosi 166,6 milijuna kuna, u 2009. godini povecan je za nešto više od milijun kuna.

Dodic je rekao da je lani bilanca banke povecana za 10,9 milijuna kuna na 2,247 milijardi kuna cime su zadržali 13. mjesto po velicini od ukupno 32 banke u Hrvatskoj.

- U makroekonomskom okruženju postoje naznake da ce volumen loših kredita nastaviti rast i u 2010. godini, ali po sporijoj stopi, zakljucio je celnik umaške banke.

Dodic je najavio da se pripremaju za proširenje mreže tako da ce vec ove godine otvoriti nove poslovnice u Zagrebu i Matuljima.


Podijeli: Facebook Twiter