IKA organizira prvi radni skup za kulturnjake

Skup namijenjen djelatnicima u kulturi i umjetnicima iz Istre održat će se ovog petka u Istarskom narodnom kazalištu (Arhiva)
Skup namijenjen djelatnicima u kulturi i umjetnicima iz Istre održat će se ovog petka u Istarskom narodnom kazalištu (Arhiva)

Iako je osnovana prije više od devet godina, Istarska kulturna agencija (IKA) tek je ovog ljeta dobila svoju ravnateljicu. To je Tajana Ujčić, a jedan od prvih zadataka IKA-e bila je organizacija predavanja i radionice na temu "Strateško planiranje u kulturi na razini jedinica lokalne uprave, ustanova, udruga, izdavača i umjetnika... Istarske županije". Skup namijenjen djelatnicima u kulturi i umjetnicima iz Istre održat će se ovog petka u Istarskom narodnom kazalištu.

Podsjetimo, Ujčić je imenovana ravnateljicom na četiri godine na Županijskoj skupštini održanoj u srpnju. Na natječaj su se osim nje prijavili i Vesna Ivanović Ocvirk, Marino Jurcan, Helga Može Glavan i Lorena Boljunčić. Natječajno povjerenstvo sačinjavali su Manuela Hrvatin, Darko Komšo i Vladimir Torbica koji je do nedavno obnašao funkciju v. d. Od njega doznajemo koji će biti prvi zadaci agencije.

- Kao prvo, treba provesti sve uobičajene administrativne poslove da bi se stekli osnovni uvjeti za rad. Slijedi razrada plana rada za tekuću i iduću godinu. Prvi organizacijski pothvat bio je organizacija predavanja i radionica koje će se održati ovog petka. Za IKA-u će trebati pronaći i adekvatan radni prostor, no to će se rješavati kroz Program javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2013., pojasnio je Torbica. (B. VINCEK)

O "kulturnom proračunu" odlučivat će se u prosincu

Od pročelnika za kulturu Istarske županije Vladimira Torbice doznajemo i da su svi prijedlozi za Program javnih potreba u kulturi županije za 2013. godinu poslani na razmatranje kulturnim vijećima koja bi se trebala sastati najkasnije do 20. listopada.

Njihovi će zapisnici biti upućeni županijskom Odjelu za kulturu koji će ih potom predložiti na Županijskoj skupštini 10. prosinca kada bi "kulturni proračun" trebao biti usvojen. Ove je godine na adresu županijskog Odjela za kulturu pristiglo 388 potpunih prijedloga i osam nepotpunih, što je manje u odnosu na lani kada je pristiglo 448 potpunih i 18 nepotpunih.


Podijeli: Facebook Twiter