Igre zatvorskih službenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europsko nogometno prvenstvo zatvorskih službenika na kojem ce sudjelovati 12 ekipa otvoreno je u Medulinu i trajat ce od 26. do 30. svibnja. Za pobjednicki tron borit ce se ekipe iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovacke, Ceške, Poljske, Irske, Francuske, Srbije, Slovenije, Rumunjske i Hrvatske odnosno oko 500 natjecatelja.

- Citius, fortius, altius (brže, više, jace) jest olimpijsko nacelo, ali na ovom natjecanju ne treba prevagnuti taj moto, vec želja za druženjem zatvorskih djelatnika, rekao je Ivan Šimonovic, ministar pravosuda otvarajuci prvenstvo.

Natjecanje se odvija svake dvije godine u državi koju odredi krovna nogometna organizacija zatvorskih sustava, a sljedece ce se održati u Rumunjskoj. Na ovogodišnjem prvenstvu prvi put sudjeluju reprezentacije iz Srbije, BiH te Irske.

Hrvatska reprezentacija dosad je postigla znacajne uspjehe na proteklim prvenstvima te je zahvaljujuci dobroj suradnji s drugim zatvorskim sustavima dobila organizaciju prvenstva. Igraci su se pripremali individualno, a u Lepoglavi su zajednicki tijekom pet dana razradivali taktiku.


Podijeli: Facebook Twiter