Igrati se može i ako nisi on-line

Dan društvenih igara (D. ŠTIFANIĆ)
Dan društvenih igara (D. ŠTIFANIĆ)

Zadnja igra koje se sjećate je Domino ili Monopoly? Ili možda igrica "Čovječe ne ljuti se"? Ukoliko i vi spadate među takve moramo vam otkriti jednu tajnu. Postoji cijeli jedan novi svijet modernih društvenih igara u kojima se, ukoliko želite, možete okušati. Koliko je glad za igranjem u našem gradu velika potvrđuje i 4. Dan društvenih igara koji su tijekom subote održavao u pulskom Circolu. Manifestaciju je uspješno organizirala pulska Udruga "Zaigrana koza", uz pokroviteljstvo Zajednice Talijana Pula te sponzorstvo Infobipa i zagrebačkog dućana Carta Magica.

Ujutro mali, popodne veliki

- Cijeloga dana smo popunjeni te smo morali donositi i dodatne stolove, rekao nam je organizator manifestacije Aldo Šuran, dodajući da su tijekom prijepodneva imali prezentaciju igrica za djecu dok je popodne bilo rezervirano za zahtjevnije igre i nešto stariju populaciju. Manifestaciju su posjetili i članovi tršćanske udruge "I Cavalieri dell'Esagono" koji su posjetiteljima prezentirali novu igricu "Star Wars: X-Wing miniatures game".

- U Circolu smo ponudili mogućnost igranja na čak 70-ak igara, različite tematike i zahtjevnosti, rekao nam je Šuran dodajući da im je jedan od glavnih ciljeva ovakvih organiziranih igranja zapravo potaknuti socijalizaciju, odnosno odvući ljude s računala i pokazati im da se igrati mogu i ukoliko nisu "on line", odlijepiti ih od kompjutera i dovući da se druže, zabave.

Pohmani najbolji u trivia kvizu

Kako smo vidjeli zaigrati je mogao svatko, bilo da je došao sam ili s društvom, pa čak i oni bez ikakvog iskustva budući da je desetak demonstratora iz udruge potencijalnim igračima pokazivalo kako se igra te ih učilo, ponekad i kompliciranim, pravilima. Igrati su tako došli Mateja i Marin koji su se okušali u igrici "Ticket to ride", a kako su nam rekli dolaze jer vole društvene igrice i to što svaki puta nauče neku novu.

U sklopu cjelodnevne manifestacije odigrao se i kviz znanja. Pobjednici prvog "DDI trivia kviza" je team pod nazivom "Pohmani" u sastavu Žarko Pernar, Luca Baban i Marin Čalić, a koji su kao glavnu nagradu dobili društvenu igru "Vaults". (B. PETROVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter