Igralištu na Stoji ime Dražena Petrovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u komunalnoj palaci predstavljen je projekt oživljavanja lika i djela Dražena Petrovica te je najavljeno postavljanje spomen-ploce na vanjskom košarkaškom igralištu Stoja i imenovanje igrališta njegovim imenom.

Kako je pritom naglasio gradski procelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšic, Petrovic je, kao rocni vojnik na Muzilu, sudjelovao u revijalnoj košarkaškoj utakmici koja je 7. srpnja 1983. održana upravo na Stoji.

- Vjerujem da u skorijoj buducnosti netko njegova ranga i karizme nece boraviti u Puli, a samim imenovanjem igrališta u igralište Dražena Petrovica mislim da cemo dati poticaj djeci da se više orijentiraju ne samo na košarku, vec na sport opcenito, rekao je Lukšic.

Predsjednik Košarkaškog saveza Istarske županije Alen Benkovic naglasio je da je malo gradova u Hrvatskoj - pored Šibenika i Zagreba, bit ce to jedino Pula - koji imaju privilegiju da je jedan od najboljih košarkaša svih vremena bio u njima i da njegovo ime nosi teren gdje je i zapoceo s prvim košarkaškim koracima.

- Vjerujem da ce ovakvo obilježavanje sportskog terena imenom jedne košarkaške i sportske velicine biti poticaj da se što više mladih Pule i Istre opredijeli za sport, posebno košarku, rekao je Benkovic.

Damir Medancic, clan Košarkaškog kluba "Stoja", naglasio je da su se oni rado odazvali suorganizaciji ove manifestacije jer je njihovo temeljno opredjeljenje rad s mladima i usmjeravanje mladih u sport, cime ce zasigurno doprinijeti i ovo uredenje sportskog kompleksa koji košarkaši Stoje koriste vec tri desetljeca.

Rekao je da ce ovo igralište na Stoji biti prvo u Puli i vjerojatno medu prvima u Istri koje je obilježeno prema FIBA-inim pravilima.

Biserka Petrovic
dozvolila je da se uzme otisak donova Draženovih tenisica te je akademski kipar osmislio spomen-plocu: otisak odliven u bronci bit ce ugraden u kamen, a sve to bit ce ugradeno u temelje asfaltnog igrališta.

- Obrisi Draženovih stopala u temeljima pulskog igrališta bit ce poruka svim mladima da mogu postici sve što žele uz trud i zalaganje, konstatirao je procelnik Lukšic.


Podijeli: Facebook Twiter