Igralište na Valdibori: Igra samo na vlastitu odgovornost

Dječje igralište Valdibora (N. O. R.)
Dječje igralište Valdibora (N. O. R.)

Najveća vanjska sprava za igranje, koja dominira dječjim igralištem na Valdibori, ujedno i prvim a čini mi se i jedinim ograđenim prostorom za najmlađe u starogradskoj jezgri, ne funkcionira. To naime i ne bi bilo čudo (ta stvari se stalno kvare i popravljaju) da istu slika i isti prizor roditelji i mališani ne gledaju od zime. Dapače, još je zanimljivija tabla s upozorenjem da je sprava pokvarene i da se "igrate" na vlastitu odgovornost. Točka na i, je i poruka da su radovi u tijeku, pa ne preostaje ništa drugo doli zaključiti kako je Grad Rovinj, odnosno službe koje se tim kvarovima bave kao prvo iznimno zaposlene, odnosno kao drugo  da svakom poslu pristupaju iznimno studiozno te da ga obavljaju s velikom pažnjom koja iziskuje i nekoliko mjeseci mukotrpnog rada.

Trampolin se za svu djecu naplaćuje

Upravo, na ovu situaciju u dječjem parkiću, kojeg i sama opisah početkom godine upozorili su me sada već i pomalo rabijatni roditelji. Naime, uz neimanje nečega, sad ih muči i skorašnje postavljanja "viška". Riječ je o trampulinu (skakalici) koja je u privatnim rukama i za čije se korištenje, naravno plaća. E' djeca ko' djeca, nikad im dosta. A roditelji ko' roditelji, pogotovo djedovi bake teško da će četverogodišnjaku ili petogodišnjaku moći objasniti da svako skakanje iziskuje i posezanje za novčanikom. Ljutnja je stoga popraćena i riječima-šest mjeseci djeci onemogućavaju igranje da bi sad prostor parkića dali privatniku, koji usluge igranja naplaćuje.

Za komentar staro/nove situacije na igralištu Valdibora upitali smo pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i opće poslove Andu Sainu koji je ustvrdio da će već slijedećeg tjedna stvari leći na svoje mjesto.

Nabavljena zamjenska sprava i tobogan

Naime, kako stoji u odgovoru na pitanje što se čeka s popravkom, kaže se da je "nakon nevremena koje je uslijedilo u veljači, odrađeno je pojačano održavanje dječjeg igrališta Valdibora - sanirana je i presložena gumena podloga te popravljena ograda. Za veliku spravu naručeni su i postavljeni rezervni dijelovi (mreže). Što se tiče tobogana, taj dio se neće vraćati na spravu jer je kvaliteta zamjenskog materijala loša i nakon što se dijelovi zamijene jako se brzo razbiju pod opterećenjem sprave. Stoga je nabavljena zamjenska sprava koja će se montirati u toku ovog tjedna na mjesto tobogana, piše u priopćenju gradskog pročelnika. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter