Igralište iz prošlog stoljeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Našoj su djeci u Šišanskom naselju izgradnjom Talijanske škole oduzeta igrališta te se njihov prostor za igru sveo na mali komad zelene površine na koji psi svakodnevno vrše nuždu. Na tom neogradenom komadu zelene površine izmedu parkinga i prometne ceste za igru postoje samo stare zahrdale klackalice i ljuljacka, koje nisu održavane više od 20 godina", kažu u svom pismu nezadovoljni roditelji iz Šišanskog naselja u Puli.

I doista, na travnatoj površini pored dvije klupice i prepunog koša za otpatke zatekli smo tek jednu klackalicu i ljuljacke. Stanarka Aurora Kostic koju smo tamo zatekli rekla nam je da je to nekada bilo prelijepo igralište.

Branislav Mitrovic, dok je cekao da mu se jednogodišnji unuk probudi u kolicima pored njega, kaže ondje djeca nemaju baš puno prostora za igru. Ljuti ga što iz Herculanee ne reagiraju i ne dolaze srediti dva stabla bagrema koja su se djelomicno osušila i opasna su, a i nagrduju zelenu površinu. Iako je uputio i dva službena dopisa na koji nitko još nije reagirao.

Nadležnog procelnika za komunalni sustav i imovinu grada Pule Damira Prhata upitali smo ima li Grad namjeru uredivati ovo igralište.

- Izaci cemo na teren i vidjeti što se optimalno može tamo napraviti; da li kroz program održavanja ili pak gradnje, pa da to bude kvalitetno riješeno poput igrališta u Parku Franje Josipa ili u Vitasovicevoj ulici. A to ipak mora procijeniti struka, zakljucio je procelnik Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter