Igraju najbolji na svijetu, a pogled s tribina na more savršen

Pogodak u sridu
Pogodak u sridu

Vrućina, pijesak i atmosfera plaže prvi su motivi odbojkaškog turnira Poreč Majora koji je u prva tri dana prošao u pomalo revijalnom tonu, uz iznimku mečeva istarske odbojkaške uzdanice Samante Fabris koja je na središnji teren turnira u porečkoj uvali Peškera u srijedu predvečer, ali i jučer privukla veći broj domaće publike.

Vatrena atmosfera

Unatoč tome što u svom drugom službenom "pjeskovitom" pokušaju s partnericom Sarom Radanović nije uspjela pobijediti kanadske profesionalke, koje su lani izborile četvrto mjesto u Poreču, ono što je pozitivno je da su tvrdom srčanom borbom uspjele razgaliti srca domaće publike koja je zdušno i glasno bodrila domaće djevojke. To je ta vatrena atmosfera kakva se očekuje od porečkog spektakla, a zasad ga možda najviše stopira toplina na tribinama koja, uz poslovne obaveze u sezoni i izvan nje, domaću publiku odbija da masovno prate susrete u poslijepodnevnim satima. Stoga bi organizatori mogli razmisliti o postavljanju nadstrešnica i na druge, osim VIP tribine.

No, prema službenim podacima samo je prvog dana turnira na središnjem i pomoćnim terenima u Zelenoj laguni i Picalu "prozujalo" čak 3.820 posjetitelja, što znači da turisti ipak, makar na pola sata, zavire na terene vidjeti što se zbiva. Jučer su tako prilikom našeg obilaska turnira najbrojniji bili Nijemci koji su ciljano došli bodriti svoje odbojkaše, dok su poslijepodne igrali hrvatski predstavnici koji su nanovo privukli domaću publiku.

- Stižemo iz njemačke regije Pfalz koju često zovu njemačkom Toskanom, jer je poznata po vinu. U Poreču smo na odmoru već šesti put, boravimo u apartmanu. Ne pratim intenzivno ovaj sport, ali sam volim zaigrati odbojku na pijesku, pa smo iz radoznalosti posjetili turnir, ali i da podržimo naše igračice, kazao nam je Reiner Heimberger koji kaže da voli Hrvatsku te podržava ovakve sportske manifestacije.

Iako smo se trudili naći turiste i iz drugih zemalja, jučer smo nailazili samo na Nijemce. "Lani sam prvi put bio u Poreču, slučajno baš u vrijeme kada se održavao turnir, pa sam i ove godine ciljano došao. Sjajna manifestacija, pogled s tribina na more je savršen, igraju najbolje ekipe na svijetu, zaista nemam zamjerke", kaže Guido iz njemačkog grada Essena koji je proteklih godina ljetovao na Rabu. (Anđelo DAGOSTIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter