Igrači Hajduka nisu izašli na travnjak, derbi otkazan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka odbili su izaći na teren maksimirskog stadiona i odigrati utakmicu 16. kola Prve HNL protiv zagrebačkog Dinama, nakon što delegat utakmice Lino Roša nije želio udovoljiti njihovom zahtjevu za odgodom početka dvoboja.

Utakmica Dinama i Hajduka trebala je započeti u subotu u 15 sati na maksimirskom stadionu, ali u vrijeme predviđenog početka na travnjaku nije bilo ni službenih osoba, ni igrača.

U 15 sati i šest minuta na travnjak su izašli osječki sudac Ante Vučemilović i njegovi pomoćnici, praćeni samo početnom jedanaestoricom Dinama, bez igrača gostujuće momčadi. Nakon održane minute šutnje u znak sjećanja na patnje Vukovara, sudac Vučemilović označio je početak i kraj dvoboja, s obzirom na to da je vodstvo Hajduka odlučilo da momčad neće izaći na ovaj dvoboj, solidarizirajući se sa svojim navijačima koji su odbili nazočiti utakmici nakon što je pedestorica pripadnika Torcide s tzv. "crne liste" nisu mogla kupiti ulaznicu.

Sa svim je događajima upoznat bio i delegat utakmice Lino Roša, koji je prepričao što se odigravalo u posljednjih sat vremena uoči predviđenog početka dvoboja:

"Oko 14 sati i 20 minuta iz Hajduka, njihov predsjednik i trener, došli su sa zahtjevom da se utakmica prolongira ili odgodi. Rekli su da imaju problema s navijačima, da im se kontrolira i onemogućava prisustvo utakmici. Rekao sam im da je utakmica progašena utakmicom visokog rizika i da postoji poseban režim ulaska na stadion. Oko 14 sati i 55 minuta ponovno su došli predjednik Brbić i član Nadzornog odbora Hajduka Pavasović Visković, s još nekim ljudima koje ne poznajem, te zahtjevali da se utakmica prolongira, ali prema pravilniku o natjecanju tom njihovom zahtjevu nisam mogao udovoljiti. Na to su se oni digli i izašli iz prostorije, a netko je rekao da se onda neće igrati."

Nešto poslije 16 sati autobus s nogometašima Hajduka krenuo je put Splita, a svoj su dolazak na poljudski stadion najavili za 21 sat, gdje se očekuje da će ih dočekati veći broj navijača, koji su na društvenim mrežama i raznim portalima većinom pozdravili odluku klupskog vodstva o neodigravanju utakmice.

Nema sumnje da će splitski klub još jednom biti kažnjen, a o mogućem epilogu maksimirskih događaja za portal 24sata.hr povjerenik za natjecanje Prve HNL je rekao:

"Po onome što su mi prenijeli sudac i delegat, da je Hajduk odbio igrati, utakmica bi se trebala registrirati 3-0 za Dinamo. To je što se tiče natjecateljskog dijela. Što se tiče disciplinskog dijela, vidjet ćemo kakve kazne slijede, a tu je i nadoknada za TV prava".

Dinamo je odmah po objavi služebene odluke da je utakmica otkazana, omogućio povrat novca svima koji su kupili ulaznice, a Zoran Mamić je odlučio iskoristiti priliku za održavanje javnog treninga svoje momčadi.

Inače, na dan odigravanja utakmice nije bilo zabilježenih navijačkih sukoba. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter