Igra tekstilom Marine Pacenti Rokov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba umjetnice Marine Pacenti Rokov naziva "Mutacije II" otvorena je u petak u Multimedijalnom centru Luka. Njeni su radovi svojevrsna igra tekstilom i mogucnostima koje taj materijal pruža umjetniku.

Umjetnica tekstil reže na kvadrate, slaže ih poput puzzla te sve to projicira na zidu. Radi ogromne plohe koje hipnotiziraju zbog ponavljanja uzorka. Prelazi iz plošnosti u trecu dimenziju projicirajuci u prostor šablone koje kao da bježe iz primarne dvodimenzionalne konfiguracije.

Eugen Borkovsky, koji je izložbu otvorio uz Erosa Cakica, u svom uvodnom govoru napomenuo je da nas umjetnica provocira te da uvodi odredeni cinizam spram slike i slikarstva, kao i da rašclanjuje i problematizira konstitutivne elemente slikarstva kao što su ploha, linija i boja.

Marina Pacenti Rokov je završila studij likovne umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci, smjer grafika, te završava poslijediplomski studij grafike na ALU-u u Ljubljani kod profesora Branka Suhyja. "Mutacije II" je u MMC-u Luka moguce pogledati do 31. ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter