Igra svjetlom i dekorima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo da su pamucne, lanene, svilene, sinteticke..., zavjese su ukras svakog prostora. Osim one primarne, da štite od vanjskih pogleda i zasjenjuju prostor, zavjese imaju znacajnu estetsku ulogu jer daju pecat svakom interijeru. Njima, naime, možemo stvarati razlicite ugodaje - prozracne i razigrane, elegantne i misticne, jednostavne i moderne... Trendovi u uporabi zavjesa se mijenjaju, no neka pravila ostaju vjecna.



Jedno od osnovnih je da su zavjese mocan dekorativni element te da ga trebamo mudro upotrijebiti. Primjerice, možemo se igrati uzorcima. Povežemo li uzorak na zavjesama s uzorcima na jastucima ili stolnjaku, dobit cemo zanimljivu igru dekora. Svijetle zavjese povecat ce malen i slabije osvijetljen prostor, dok ce krupni uzorci na zavjesama vizualno povecati otvore balkonskih vrata ili prozora.

Sa zavjesama mekane teksture, blagih pastelnih tonova i sitnijih uzoraka nikada necemo pogriješiti. Hrabrije kombinacije traže više umijeca, no mogu dati i bolji rezultat. Jedno je sigurno: zavjesama se možemo igrati, povremeno ih mijenjati i tako u ambijent unositi osvježavajuce promjene.


Podijeli: Facebook Twiter