"Igra prijestolja" zapalila Španjolce za Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom na popularnost i veliku gledanost serije "Igra prijestolja" te činjenicu da se ona snima (i) u Hrvatskoj, dodatno je povećan interes Španjolaca za Hrvatskom i Dubrovnikom, javili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Naime, jedna od promidžbenih akcija vezana uz seriju "Igra prijestolja", a koju koordinira predstavništvo HTZ-a u Madridu, nagradna je igra preko Facebook stranice aviokompanije Vueling. Tako je prekjučer započela promotivna akcija i nagradna igra na temu ove serije koju zajednički provode avioprijevoznik Vueling, koji osigurava avioprijevoz, hotel Valamar Lacroma Dubrovnik, koji osigurava smještaj, a TZ grada Dubrovnika priređuje razgled grada s naglaskom na lokacije snimanja serije. Medijski akciju prati TV postaja Canal plus. Nagradna igra trajat će tjedan dana na Facebook stranici Vuelinga, koja inače ima oko 387.000 pratitelja

Popularnost Hrvatske u Španjolskoj je potvrdio i veliki Tripadvisor. Tako je u anketi ovog portala u Španjolskoj, a koja je realizirana u razdoblju od 17. do 28. lipnja, 21 posto ispitanika potvrdilo veći interes za Hrvatskom nakon što je ušla u EU. Inače, anketa je provedena na 1.825 korisnika TripAdvisor.es. Po toj anketi, 57 posto ispitanika izjavljuje da ih Hrvatska interesira kao odredište za godišnji odmor neovisno o njenom članstvu u EU-u. Samo 15 posto ispitanika potvrdilo je da ih Hrvatska ne zanima kao odredište za odmor, a neznatnih 5 posto je priznalo da su zbog članstva Hrvatske u EU zapravo manje zainteresirani za putovanje u našu zemlju.

"Voditeljica Službe za odnose s javnošću u Tripadvisoru Blance Zayas istakla je da je Hrvatska jedna od najbolje ocijenjenih destinacija u Europi, a vrijeme će pokazati kako će novi status države članice EU-a utjecati na njenu poziciju kao turističke destinacije", naveli su u HTZ-u. (A. JURIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter