Igra gladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava "Glad" Sabine Alicic i Vanje Zaimovic premijerno je izvedena u sklopu Ciklusa mladih autora kazališta Dr. Inat u cetvrtak. Predstava je postavljena pod mentorstvom Branka Sušca i Šandora Slackog te se tematski i izvedbeno savršeno uklapa u prepoznatljiv inatovski kanon.

Iako je na prvi pogled tema predstave jednostavna, Alicic i Zaimovic odlucile su obraditi razlicite aspekata gladi. To su, na primjer, iskonska, fizicka glad, glad za spoznajom, gladi za moci, glad za dodirom, prežderavanje kao nekontroliran poriv, konzumerizam.

Scene predstave nižu se ubrzanim tempom, a u kratkim intermecima redateljice komicnim pokretima i u pratnji djetinjaste glazbe na zrcalu ispisuju temu sljedeceg prizora. Predstava je konceptualno dobro postavljena, no ne bi joj škodila još jedna scena. Isto tako, tu i tamo se pojavi poneki stereotip koji bi zbog efekta "vec videnog" trebalo izbjeci (zrcalo okrenuto prema publici dobar je primjer te teze). Tempo izvedbe i uigranost glumaca su za pohvalu, a odabir glazbe odlicno prati tematiku scena.

U predstavi glume Vladimir Butkovic, Manuela Krakar, Mirjana Ban, Ida Bajric, Andrea Cetina, Luka Godina, Maja Gregorovic, Sabina Alicic i Vanja Zaimovic. Ton-majstor je Petra Nikolaševic, a za svjetlo su zaduženi Marko Bolkovic i Igor Malic. (Boris VINCEK, snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter