Igor Unussich: Nesreća mog brata je ubojstvo!

 Prije stradavanja Alexa Unussicha već je bilo problema s pucanjem staklenih stjenki  (D. MEMEDOVIĆ)
Prije stradavanja Alexa Unussicha već je bilo problema s pucanjem staklenih stjenki (D. MEMEDOVIĆ)

"To je bilo ubojstvo. Oni iz kampa znali su da su vrata opasna", ljutito veli Igor Unussich, brat Alexa Unussicha (44) iz Trsta koji je smrtno stradao u baljanskom kampu Mon Perin. "Ova tragedija se ne može zaključiti tako, bez razloga i odgovornih, bez objašnjenja", smatra Igor Unussich, a prenosi tršćanski dnevni list Il Piccolo. Kako smo već izvještavali, Aleks Unussich protekle je srijede iskrvario nakon što su se pod nerazjašnjenim okolnostima rasprsnula staklena vrata u toaletu. Krhotine kaljenog stakla kaljenog stakla ozlijedile su mu vrat, prsa i trbuh, a prema dosad poznatim detaljima, kobna je bila ozljeda vrata. 

Kako piše iz Piccolo, obitelj se pribojava će tragedija pasti u zaborav. Obitelj Unussich, prema pisanju talijanskog lista, ističe da je paradoks da kobni taj paviljon u kojem se dogodila strašna nesreća uopće nije bio zapečaćen, trake su stavljene i skinute u svega nekoliko sati, tek dovoljno vremena da pulska policija odradi ono što mora. No, kada je policijski očevid završen, piše Il Piccolo, gosti su ponovno tu imali pristup, te su prešli prag gdje se nalaze druga vrata, "blizanac" onih koja je eksplodirala. Ta vrata nisu izuzeta, maknuta, nego jednostavno ostavljena otvorena. Tek jučer poslijepodne stavljena je obavijest gdje se navodi da gosti ne smiju dirati staklena vrata, koja će biti uklonjena.

Kada se dogodila tragedija u srijedu navečer, nešto iza 20 sati, došle su i odgovorne osobe kampa, navodi dalje Igor Unussich.

"Došli su da bi mi priopćili da će oni platit prijevoz lijesa iz Hrvatske do Trsta. Nisu govorili o odgovornosti, nego jednostavno o "nesreći". Nisu nas došli niti pitati (pored beživotnog Aleksovog tijela bili su on, supruga Tanja i kćerkica, op. a) da li nam treba čaša vode. Samo su rekli da će platiti prijevoz i otišli.

Kako piše Il Piccolo, bijesna je i Aleksova sestra Tanja, koja se zove kao i njegova supruga, i živi u Trstu. "Želim pravdu, ne zbog sebe nego za dvogodišnju curicu Saru koja je vidjela oca kako umire i neće ga više vidjeti. Kada je policija otišla, tamo su se opet počela igrati djeca, kao da se ništa nije dogodilo. Nema vijesti o istrazi. Nadam se da će rasvijetliti događaj i definirati tko je kriv. No, ono što sam vidjela (u petak popodne je otišla do Bala, op.a) je da čim prije nastoje zaključiti slučaj, zaključuje autor teksta u Il Piccolu.  

Kako navodi tršćanski dnevni list, predmet je sada u rukama odvjetnika Silvana Polija iz Trsta. Njegov prvi korak bit će pronaći hrvatskog kolegu, koji nije povezan s Balama, tako da je namjera kontaktirati zagrebačke odvjetnike. Sve to, veli Poli, a prenosi Il Piccolo, da ne bi netko tko je upoznat s kampom bio neobjektivan. Uz pomoć nezavisnog odvjetnika Poli će nastojati rasvijetliti nesreću koja nije i ne može biti u nadležnosti talijanskog državnog odvjetništva, već to čini ono hrvatsko, odnosno trenutno Policijska uprava istarska.

Direktor kampa Mon Perin Massimo Piutti za naš je list izjavio da se utvrđuje kako je došlo do puknuća staklene stjenke i da je u tijeku istraga slučaja, ali i potvrdio da to nije prvi slučaj pucanja staklenih stjenki u tom kampu. Prema dosad poznatim činjenicama o stradavanju Alexa Unussicha, staklena vrata su se rasprsnula bez da ih je itko pritom dirao. Staklo je puklo u tisuće komadića, a krhotine su se razletjele posvuda. Nažalost, ozljede koje je pritom zadobio 44-godišnji Alex Ugussich bile su pogibeljne. (Marina VUKŠIĆ i Vanesa BEGIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter