Igor Štimac na tragu Sir Alexa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već se u ponedjeljak moglo naslutiti da hrvatski izbornik Igor Štimac dijeli mišljenje Alexa Fergusona o Gordonu Strachanu. Naime, legendarni trener Manchester Uniteda u svojoj je autobiografiji napisao da je aktualni izbornik Škotske čovjek kojem ne treba vjerovati.

- Škoti su svjesni da do kraja ovog kvalifikacijskog ciklusa moraju osvojiti barem četiri boda. U protivnom će kod ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo pasti u najslabiju jakosnu skupinu. Trebam li onda posebno objašnjavati zbog čega oni dolaze u Zagreb s velikim imperativom? Poznajem Strachana i više mi je nego jasno da on ovdje stiže po pobjedu - istaknuo je Štimac na redovnoj press konferenciji hrvatske reprezentacije održanoj u hotelu As.

Utorak je označio i konačno kompletiranje igračkog kadra za sučeljavanje sa Škotima. Tijekom ranih jutarnjih sati Stipe Pletikosa se vratio iz Habarovska, ruskog grada u blizini granice s Kinom, gdje je u ponedjeljak ujutro sa svojim Rostovom izborio ostanak u prvoligaškom društvu.

Svaki razgovor o utakmici sa Škotskom počinje i završava na dvije činjenice. Prva kazuje da je Hrvatska protiv tog suparnika uknjižila tri remija iz isto toliko sučeljavanja, a druga podsjeća da je svaki kvalifikacijski nastup na kraju sezone sa sobom nosio probleme.

- Radi se o neugodnim tradicijama kojih svi moramo biti svjesni. Te tri utakmice bez pobjede su nam veliko upozorenje. Što se tiče lipnja, taj mjesec nam je uvijek nezgodan. Na kraju krajeva, dva su moja prethodnika izgubila plasman na veliko natjecanje baš u lipnju - rekao je izbornik, ciljajući na Ćiru Blaževića i Slavena Bilića.

- Ne zavaravamo se plasmanom Škotske na ljestvici naše skupine. Svi vrlo dobro znamo da su ovo iznimno važna tri boda koja nam donose prijeko potrebni mir za nastavak kvalifikacija i utakmice sa Srbijom i Belgijom. Siguran sam da su svi naši igrači toga svjesni i da će na ovoj utakmici pružiti svoj maksimum - ustvrdio je izbornik. (D. PETROVIĆ/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter