Igor Pasini novi je ravnatelj JU-a Kamenjak

Igor Pasini
Igor Pasini

Igor Pasini iz Pule novi je ravnatelj Javne ustanove Kamenjak. Njega je u srijedu izabralo medulinsko Općinsko vijeće s deset glasova za i pet protiv. Ravnatelj je izabran na prijedlog tročlanog Povjerenstva za provedbu javnog natječaja za imenovanje ravnatelja JU-a Kamenjak u kojem su bili članovi NL-a Gorana Buića i IDS-a. Novi ravnatelj na dužnost stupa polovicom siječnja, kad sadašnjem ravnatelju Nevenu Iveši (NL Emila Jukopile) istječe mandat.

Pasini se predstavio vijećnicima rekavši da je rođen 1971. godine u Švicarskoj. U Puli je završio srednju elektrotehničku školu i dvije godine studija financija, a potom preostale dvije menadžmenta u Zagrebu. Radio je u Odjelu za planiranje i analizu Hrvatske pošte i bavio se poduzetništvom sedam godina. U trgovačkom centru Pevec radio je kao koordinator izgradnje, a potom kao direktor. Bio je i regionalni direktor za Istru, Kvarner i Liku tvrtke Oglasnik te voditelj ureda osiguravajuće kuće Allianz za regiju zapad.

Imenovanju je prethodila kratka rasprava u kojoj su vijećnici NL-a Emila Jukopile ponovo izrazili svoje neslaganje sastavom povjerenstva, u kojem je, prema njihovom mišljenju, osim članova NL-a Gorana Buića i IDS-a, trebala biti zastupljena još jedna politička opcija. Davor Zoričić (NL Emila Jukopile) istaknuo je da je među 12 kandidata koji su zadovoljavali uvjete bilo velikih razlika u iskustvu i stručnosti te da su među njima bili i doktori znanosti koji su od povjerenstva dobili izrazito niske ocjene. Dodao je da se nijedan program rada ne može mjeriti s onim sadašnjeg ravnatelja te da su iza njegovog četverogodišnjeg mandata ostali itekako vidljivi rezultati. Zaključio je da je procjena povjerenstva subjektivna te da je njihov prijedlog rezultat izražene podobnosti u odnosu na sposobnost. Pitao je na koji način je povjerenstvo moglo ocjenjivati primjerice komunikativnost, kad u povjerenstvu nitko nije stručan za takvu procjenu.

Tea Rosanda, predsjednica Upravnog vijeća JU-a Kamenjak i članica povjerenstva, odgovorila je da je u dubiozi po pitanju Zoričićeve objektivnosti te da je povjerenstvo odradilo korektno svoj posao. Emil Jukopila, nositelj NL-a, nadovezao se na Zoričića rekavši da je on shvatio da povjerenstvo neće vrednovati kandidate, već će se brinuti samo za regularnost provedbe natječaja te dodao da sumnja u objektivnost odluke povjerenstva s obzirom na to da u njoj nisu sudjelovale i druge političke opcije.

Člana povjerenstva Matiju Medicu (NL Gorana Buića) pitao je je li istina da poznaje Pasinija i da su zajedno radili u osiguravajućoj kući. Medica je odgovorio da se sretao s Pasinijem, ali da su radili u različitim odjelima.

Medulinski načelnik Goran Buić podsjetio je da je prije četiri godine imenovan ravnatelj koji je član Jukopiline liste te da je sada izabran kandidat koji nije član nijedne političke opcije, niti je mještanin medulinske općine. To je dobro, smatra Buić, jer je dosad Kamenjak bio često, kako je rekao, poligon za isticanje političkih stavova te je važno da JU bude depolitiziran. Na pitanje vijećnika Milovana Jovana (NL Emila Jukopile) hoće li Iveša i ostali djelatnici JU-a ostati zaposlenici ustanove, Buić je odgovorio da on o tome ne odlučuje. (T. GRBIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter