Igor Pamić: Radit ćemo samo na taktici

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Ubitačni uvod u zimske pripreme ostao je za nogometašima Istre 1961 koji su se nakon slobodne nedjelje jučer popodne ponovno okupili u Medulinu. Momčadi se priključio i posljednji od starosjedilaca, Chung Woon, te skupa sa suigračima isprobao prvi ponuđeni obrok u meniju koji im je trener Igor Pamić servirao za ovaj tjedan.

Promjena u odnosu na prošli tjedan je što će se puno manje trčati, boravak u fitnessu više neće biti svakodnevan, nego će se igrači s utezima družiti svaki drugi dan, dok će u prvi plan doći rad s loptom. Krenut će se i s utakmicama te će se "zeleno-žutima" u srijedu suprotstaviti Agencija Umag, a Paminjo će za taj susret pripremiti dvije momčadi i svakoj pružiti 45 minuta da pokaže što zna. Za subotu se još traži protivnik, ako potraga ne urodi plodom, Puljani će odigrati međusobni susret.

- Zadovoljan sam odrađenim - sumirao je Igor Pamić period koji je ostao iza njega. - Moji dečki uvijek rade vrhunski, to nikad nije bilo upitno i jedini minus dosadašnjeg dijela priprema je Grafova ozljeda koja nas je poremetila i dovela u probleme. Dosad smo tražili jednog stopera, po mogućnosti mlađeg i bržeg, sad moramo pronaći dvojicu, vidjet ćemo što će biti sa Sallajem koji danas stiže na probu. Ostalo je sve proteklo u najboljem redu.

Pripreme su uvijek naporne, ali ovih desetak dana koje smo odradili bili su stvarno nešto posebno. Nikad moja momčad količinski nije ovoliko trčala, ali kako sam i najavio morali smo kompenzirati tu kratkoću priprema. Sad ćemo mijenjati stil, neće više biti dugih trčanja, nijedno neće biti preko 200 metara. Usto, kako se dan produžuje, pokušat ćemo kasnije kretati s popodnevnim radom i igrači će imati više vremena da se odmore između dva treninga te tako lakše podnesu ovaj gust i naporan ritam.

Nema igrača koji nije rekao da mu je jedina želja da se napokon okonča ovo dosadno trčanje i počnu igrati utakmice. Svima njima želja će uskoro biti ispunjena, pa i više nego što su se mogli nadati. Naime, Paminjo bi tijekom ovih priprema volio odigrati 20-ak utakmica.

- Želio bih igrati četiri utakmice tjedno. U posljednja tri tjedna priprema volio bih kad bismo igrali utorkom, srijedom, petkom i subotom. Kroz utakmice bi se ulazilo u formu, radila bi se samo taktika, to je novi model koji bih isprobao i za koji sam uvjeren da će uspjeti, samo trebamo pronaći protivnike. Svjestan sam da ću u tako zgusnutom ritmu morati nešto mijenjati unutar momčadi, ali to je već moj problem, već ću se ja nekako snaći u svemu tome, veli Pamić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter