Igor Pamić: Protiv Cibalije nećemo srljati

Ahmad Sharbini (Milivoj MIJOŠEK)
Ahmad Sharbini (Milivoj MIJOŠEK)

Dan ranije, po tradiciji, otišli su nogometaši Istre 1961 na gostovanje u Vinkovce, drugo ove sezone. Sutra navečer ih na stadionu Cibalije u dvoboju četvrtog kola Prve HNL očekuje istoimena domaća momčad koja, poput Puljana, na kontu ima tek jedan osvojeni bod.

Momčad pulskog prvoligaša na put je otišla bez četvorice ozlijeđenih igrača, Pamića, Linića, Anđelkovića i Stranatića, pa se očekuje da će od prve minute zaigrati postava koja je počela i protiv Bologne u prijateljskom susretu.

- Mislim da će 90 posto te momčadi koja je počela susret s talijanskim prvoligašem startati i danas protiv Cibalije. Jedino razmišljam o tome da dobijem malo na brzini u startu, zbog čega bi umjesto Sharbinija utakmicu počeo oporavljeni Havojić - prenio je svoja razmišljanja o sutrašnjem susretu Igor Pamić.

Tek jedan osvojeni bod nakon tri kola, usprkos brojnim problemima s ozljedama i neugodnom rasporedu, tjera pulsku momčad da napravi sve da bi se zadovoljna vratila s ovog gostovanja nakon kojeg će igrati dvije utakmice na Drosini.

Nakon sudara s tri možda i najjača domaća kluba na startu prvenstva, pitanje je trebaju li se Puljani pokušati nametnuti igrom u Vinkovcima ili čekati svoju priliku iz kontri.

- Ja volim kontrolirani nogomet, što znači da ćemo se protiv Cibalije znati prilagoditi suparniku. Budući da se neki igrači sad dižu u formi, polako dolazimo na razinu kad ćemo početi pobjeđivati u ovakvim susretima, ali ne možemo ići "na silu".

Napadači Havojić i Sharbini najvjerojatnije će podijeliti minutažu. Prvi se vraća nakon ozljede i protiv Bologne je pokazao da je zdrav, drugom treba minutaža, dok mu je "gol u krvi".(Roberto CAR)

Željko Kopić, trener Cibalije: Vrijeme za prvu pobjedu

- Svi koji su trenutno u kadru za utakmicu s Istrom 1961 rade odlično, iza nas je dobar tjedan priprema i na osnovu toga imam pravo vjerovati da ćemo protiv Puljana biti dobri - kaže trener Cibalije Željko Kopić.

Vinkovčani su uvjereni da će Istra 1961 sutra pasti.

- U posljednje dvije godine u Istri je bio veliki promet igračkog kadra i ove su se sezone dodatno pojačali te iskazali prije početka prvenstva visoke ambicije, borbu za vodeće pozicije na ljestvici. Stvarno su dobra momčad, u najavama se može pročitati da se u Vinkovce dolaze vaditi zbog lošijeg starta u prvenstvo, ali vrijeme je i da mi upišemo prvu pobjedu, ustvrdio je Kopić.


Podijeli: Facebook Twiter