Igor Pamic: Povijest se nece ponoviti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 današnjim ce ogledom protiv Hajduka, koji se igra na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s pocetkom u 21 sat (Arenasport), krenuti u svoju cetvrtu uzastopnu prvoligašku sezonu.

Bit ce to prvi put da "zeleno-žuti" prvenstvo otvaraju na domacem travnjaku, u prošle tri sezone krenuli su u gostima i proveli se kao bosi po trnju.

Kao "friški" clanovi elitnog razreda hrvatskog nogometa, Puljani su vatreno krštenje imali 25. srpnja 2009. godine na Maksimiru protiv Dinama, a susret je završio 7:1. Sljedece sezone mjesto nesrece bio je Poljud, gdje je Hajduk 24. srpnja 2010. godine slavio protiv Istre 1961 rezultatom 6:1. Ni treca nije bila sreca, jer je 22. srpnja 2011. godine Karlovac na svom terenu bio bolji 2:1. "Ples kuglica" ovoga je puta presudio da pulski prvoligaš prvu utakmicu sezone odigra na "Drosini", a protivnik na otvaranju bit ce Hajduk.

- Ne bojim se te negativne tradicije. Za godinu i cetiri mjeseca što sam u Puli moja momcad je samo jednom na utakmici dobila cetiri gola od Dinama i jednom tri od Hajduka te se nimalo ne bojim da ce se povijest ponoviti, rekao je Igor Pamic, trener Istre 1961.

- Mi smo ozbiljan klub koji se pripremio za ono što nas ocekuje, premda moram priznati da nismo još na svom vrhuncu, dodao je trener. - Tamo cemo biti tek za nekoliko tjedana, za što ima puno razloga, ali ne bih sad o tome pricao da ne bi ispalo da tražim alibi za današnju utakmicu. Reci cu samo da moja momcad još ne izgleda dobro, ali nemojte se iznenaditi ako protiv Hajduka bude izgledala odlicno. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter