Igor Pamić: Pamtit će se samo rezultat

Pamtit će se samo rezultat, Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Pamtit će se samo rezultat, Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Željno iščekivani dvoboj konačno je stigao. Nogometaši Istre 1961 i Rijeke u dva će regionalna derbija odlučiti o finalistu Kupa Hrvatske. Prvi polufinalni susret igra se danas na Kantridi s početkom u 18 sati, a uzvratni će se susret igrati na "pulskoj bombonjeri" iduće srijede u 19 sati.

Pobjednik iz ova će dva ogleda izboriti nastup u finalu Kupa Hrvatske gdje će ga najvjerojatnije čekati Dinamo koji je u prvom susretu u gostima svladao Slaven Belupo 2:0, a samim time gotovo isposlovati nastup u Europi iduće sezone budući da je Dinamo na najboljem putu da osvoji deveti uzastopni naslov.

Dakle, ova su dva polufinalna susreta s prvim susjedom preko Učke ujedno i dvije najvažnije utakmice u povijesti pulskog nogometa. Prođu li Rijeku, prvi će put igrati u Europi. Izazov kakav su generacije i generacije pulskih nogometaša i navijača mogle samo sanjati

Svjesni su značaja utakmice itekako u pulskom klubu. Vidi se to po licima svih u i oko kluba. No, u prvih se 90 minuta ovog dvostrukog nadmudrivanja u klubu s "Drosine" ne kreće mirno. Obrazi su još uvijek zažareni nakon "maksimirske šestice". Obraz "zeleno-žute" itekako peče, ali ne namjeravaju danas Riječanima okrenuti i drugi.

- Ispričavam se još jednom svim našim navijačima zbog sramotne predstave protiv Dinama. Pokušat ćemo napraviti sve da se takvo što ne ponovi. Napraviti sve da se iskupimo, a bolje prilike od ova dva polufinalna susreta s Rijekom nema - rekao je Igor Pamić koji se nije htio previše osvrtati na (ne)prikazano na Maksimiru.

Ogled s "modrima" ostavljen iza leđa, a u prvi su plan stigle dvije polufinalne utakmice s Rijekom.

- Rijeka je super kvalitetna momčad koja ima višestruko veći proračun od našeg, pa samim time i višestruko kvalitetniji igrački kadar od našeg. I kad bi gledali samo te dvije stvari, kao i neka njihova razmišljanja o tome da se već vide u finalu s Dinamom, mi danas u Rijeci ne bi trebali niti igrati.

Međutim, mislim da bi mi mogli napraviti iznenađenje i poremetiti te planove o predviđenom finalu. Ako ništa drugo, imamo se pravo nadati da ćemo u te dvije utakmice biti bolji. Rijeka je kvalitetnija, ali nije jaka kao Dinamo, a niti mi nećemo na Kantridi biti onako slabi kao na Maksimiru. Smatramo da imamo podloge za takvo razmišljanje zbog prikazanog u susretima s Osijekom i Hajdukom

Iz Rijeke su u prvenstvu znali lansirati "otrovne strelice" u Paminja zbog defenzivne igre. No, to je realnost ove momčadi.

- Volio bih itekako imati takvu momčad koja će moći igrati otvoreno, napadački. Međutim, nemam je. Kad se otvorimo, suparnik nas lakoćom kažnjava iz kontri. Pokazalo se to protiv Lokomotive, pokazalo se to i sad protiv Dinama čim smo pokušali napasti. Protiv slabijih možemo igrati otvoreno, ali nas kvalitetniji suparnik odmah kazni.

Svjestan sam da će Rijeka odmah navaliti, od prve minute, a mi ćemo se braniti koliko nas suparnik prisili, ali ćemo isto tako nastojati biti i opasni iz kontri i polukontri. To se dosad pokazalo kao naše najjače oružje i tako ćemo se i danas postaviti kako bi ostvarili aktivan rezultat.

Rijeka nas nikad nije "razbila". Na prošlom je gostovanju završilo 3:3 i u tom smo susretu "plesali" samo u prvih 20 minuta. Potom smo bili na željenoj razini i opasni u napadu. Takvi želimo biti i danas. Iz ovog će se susreta ionako pamtiti samo rezultat, a mi želimo u uzvratu na "Drosini" ostati u prilici da se plasiramo u finale - zaključio je Igor Pamić uoči prvog od triju predstojećih "sudara" s Riječanima. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter