Igor Pamić ostaje na klupi Istre 1961

Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Igor Pamić ostaje trener Istre 1961. Najavio je u petak izvršni direktor i većinski vlasnik pulskog prvoligaša Michael Glover, na prvom službenom obraćanju javnosti nakon što je od Mihajla Ščeglova kupio većinski paket dionica Istre 1961, da će ponedjeljak biti "dan D" što se tiče trenerske pozicije i shodno s time se i ponašao. Tako su se već u sedam ujutro on i njegov suradnik Sead Karaselimović pojavili na "Drosini", bili su tu i članovi Upravnog odbora Stevan Mujdža i Sena Devović, kao i nesuđeni novi sportski direktor Mario Rubeša, a pojavio se i Paminjo.

Tom prilikom uručen mu je bio prijedlog novog trenerskog ugovora kojeg je on preuzeo i obavezao se da će do 11 sati odgovoriti pristaje li ili ne na ponuđene uvjete. U dogovoreno vrijeme se "div iz Žminja" pojavio na "pulskoj bombonijeri" te pritom sa sobom donio svoj prijedlog ugovora koji je sadržavao sitne preinake u odnosu na ponuđeni. Kako neslužbeno saznajemo, "div iz Žminja" pristao je da mu se smanji vremensko trajanje ugovora, pristao je i na poprilično smanjenje mjesečne plaće kao i na to da mu novi poslodavac može u bilo kojem trenutku i bez ikakvog obrazloženja uručiti otkaz, a jedino što je tražio bilo je da u tom slučaju otpremnina bude nešto veća. Nisu to bili nikakvi astronomski zahtjevi, radilo se samo o tri bruto mjesečne plaće, no ti prijedlozi nisu pali na plodno tlo te novi vlasnik i stari trener nisu pronašli zajednički jezik.

Nedugo zatim, svi su napustili "Drosinu". Paminjo je otišao u svom smjeru, Glover, Karaselimović i Muidža u svom, a u zraku je ostalo visjeti pitanje da li je trojac krenuo u potragu za novim kormilarom, ili su uzeli svojevrsni time-out kako bi još jednom na miru sve odvagnuli i onda donijeli konačnu odluku. Ovo potonje razmišljanje pokazalo se točnim, jer je novo "zeleno-žuto" vodstvo odlučilo zadržati Igora Pamića na trenerskoj klupi, što je i verificirano potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter