Igor Pamić: Nećemo se postaviti bojažljivo

Nema promjena na pulskom golu - Andrej Prskalo (T. CIMAŠ/CROPIX)
Nema promjena na pulskom golu - Andrej Prskalo (T. CIMAŠ/CROPIX)

Kao šećer na kraju, tako će u nedjelju nogometaši Istre 1961 na Poljudu zaključiti 12. kolo Prve HNL. "Zeleno-žuti" dolaze na noge Hajduku u trenutku kad su u nimalo zavidnoj situaciji, s tri uzastopna poraza koji su ih pogurali na osmu poziciju na ljestvici, sa samo bodom više od Intera i Cibalije, klubova koji balansiraju na rubu prvoligaškog ponora.

Stoga je trener Igor Pamić najavio da mu je dosta "umiranja u ljepoti" i da će reprezentativnu pauzu iskoristiti da promijeni neke stvari u igri svoje momčadi, koje će dovesti do povećanja učinkovitosti.

- Pod promjenama nisam mislio da ćemo skroz promijeniti naš stil igre, što je nemoguće, već ćemo promijeniti razmišljanje tijekom pripremanja utakmica, precizirao je Paminjo.

- Ono što smo dosad gajili, taj napadački nogomet, njega ćemo i dalje prezentirati jer imamo takvu momčad, ali zahtijevat ću od svojih igrača maksimalnu koncentraciju i uski blok u slučaju kad je protivnik u posjedu lopte, pogotovo na 30-40 metara od našeg gola. Tu moramo biti mirni i staloženi, s puno više igrača u fazi obrane ako to bude zahtijevala trenutačna situacija, kaže pulski strateg.

Promjena neće biti ni na pulskom golu, koji će i na Poljudu čuvati Andrej Prskalo.

- Malo je udaraca upućeno prema našem golu, a dosta smo pogodaka primili, to je činjenica. Od zadnjih pet udaraca isto se toliko puta zatresla naša mreža i premda Prskalo nije ništa kriv te  ne mislim da je bio loš, vrlo je malo toga obranio i očekujem da bude još bolji. O promjeni na golu ne razmišljam, jer Radošević nema kontinuitet, a svi znamo što to znači golmanu, to samopouzdanje koje stječe jedino branjenjem, naglasio je Pamić.

- Svi koji stignu na Poljud nekako se uplaše tog ambijenta i nesvjesno se povuku. Mi nećemo, premda ćemo se zbog sigurnosti morati brzo vraćati nazad. Nećemo se postaviti bojažljivo, nema razloga za to, a usto bi pogubno bilo u atmosferi koja se očekuje dopustiti mladoj momčadi Hajduka da se razmaše, istaknuo je Pamić.

Nogometaši Istre 1961 sutra ujutro trenirat će u Štinjanu, a potom će nakon zajedničkog ručka u 13 sati krenuti put Splita, gdje će na dan utakmice odraditi taktički trening. (piše I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter