Igor Pamić neće preuzeti Split

Neven Šprajcer i Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Neven Šprajcer i Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Prosinački vikendi, a ponekad i ostali dani u tjednu, kao po pravilu u Puli su rezervirani za nogomet, ali ne onaj veliki, već onaj koji se igra na parketu Doma sportova "Mate Parlov". Ni ova godina nije iznimka, 26. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa" učinilo je opet Verudu sportskim centrom Pule i njene bliže i dalje okolice, no uz uživanje u majstorijama znanih i manje znanih haklera, proteklog vikenda većinu je nogometnih zanesenjaka mučilo jedno pitanje. Ostaje li Igor Pamić na klupi Istre 1961 ili preuzima Split? Na šanku, ispred svlačionica, na tribinama, uz obavezno komentiranje odigranih susreta na "Ulici", bila je to glavna tema o kojoj je svatko imao svoje mišljenje, ali većina se složila u jednom, da su braća Žužul privoljela Paminja da "Drosinu" zamijeni Parkom mladeži te da će "zeleno-žute" u nastavak sezone povesti drugi trener.

Krenule su već i kalkulacije s imenom novog pulskog kormilara, spominjali su se tako Krunoslav Jurčić i Ferdo Milin, netko je u prvi plan pokušao gurnuti Branka Karačića, dok je netko drugi smatrao da priliku zaslužuje dobiti netko od trenera koji rade u omladinskoj školi Istre 1961. S druge strane, Paminjov odlazak potkrepljivala je činjenica da se nikome nije javljao na telefon da negira priču koja se zakotrljala, a kao glavni razlog navodilo se ono što je i on sam u nekoliko navrata ponovio, da je umoran od stalne borbe sam protiv svih, ostavljen na vjetrometini i od uprave na čelu s predsjednikom Ščeglovom, a odnedavno i od Demona, najvjernijih "zeleno-žutih" navijača koji su zatražili njegov odlazak.

I kad se zbroji dva i dva, najlakši zaključak bio je da su čelnici Splita iskoristili trenutačnu situaciju i rezigniranom Paminju ponudili nešto što bi u nekim drugim prilikama vjerojatno lakoćom odbio, ali ne i sad te da se nakon tri godine i devet mjeseci što je u kontinuitetu vodio Istru 1961, "div iz Žminja" odlučio uputiti "vlakom prema jugu". Dosta mu je bilo razmišljanja da li se igrači ne trude na terenu zato jer nisu dobili plaću te kako i gdje "iskamčiti" sredstva da im je osigura, želio je raditi u sređenoj sredini gdje bi brinuo samo o jednom, kako što bolje pripremiti momčad za utakmicu koja slijedi. Bila je to teorija koja je više nego držala vodu, ali kad nam se jučer ujutro Paminjo napokon javio, on ju je opovrgnuo. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter