Igor Pamic napokon u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Napokon je riješena nogometna trakavica oko pitanja tko ce naslijediti Zorana Vulica na mjestu trenera Istre 1961. Tjedan dana nakon što je najavljen kao njegov nasljednik, u Pulu je danas konacno stigao Igor Pamic i preuzeo "zeleno-žute".

Premda se njegov dolazak ocekivao, konfuzna situacija koja je posljednjih dana vladala oko pulskog prvoligaša dovela je do toga da su svi puhali na hladno i nitko nije vjerovao da ce Pamic stvarno doci dok ga svojim ocima ne bude vidio na travnjaku. Kako je današnji trening na Verudi vodio Davor Lasic, izgledalo je da se neizvjesnost nastavlja, no onda je iz kluba stigla vijest: "div iz Žminja" dolazi poslijepodne.



Iako su se prošlog tjedna nekoliko puta opekli, mnogobrojni novinari opet su pohrlili na Verudu, ovaj put s razlogom. Naime, tocno u 16 sati na travnjak se spustio predsjednik Istre 1961 Mihail Šceglov koji se obratio okupljenim igracima.

- Došao sam priopciti sretnu vijest, a to je da je u klub stigao Igor Pamic, trener kojeg smo dugo cekali. Vjerujem da ga svi znate i kao igraca i kao trenera i da o njemu ne trebam trošiti puno rijeci. U njega imamo puno povjerenje i Pamic ce dobiti apsolutnu slobodu u odlucivanju i sve što vam bude trebalo moci cete s njim rješavati. Doveden je tu da napravi nešto novo i uvjereni smo da ce u tome i uspjeti. Na vama je sad da zapnete i da mu se dokažete. Cetiri mjeseca cekamo prvenstvene bodove, krajnje je vrijeme da ih pocnemo osvajati, rekao je  predsjednik Istre 1961 Mihail Šceglov.



U Pamicevom društvu bio je i Miroslav Kuljanac, njegov pomocnik iz Karlovca koji ce i u pulskom prvoligašu obavljati istu funkciju. On je zajedno s Peršicem i Petrovicem odradio trening, kojeg je Pamic, nakon što se obratio igracima, promatrao sa strane. Paminjo ce sa svojom novom momcadi prvi put vježbati u srijedu 17 sati na "Drosini", a za isti je dan planirano i potpisivanje trogodišnjeg ugovora. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter