Igor Pamić: Hoću to šesto mjesto!

Hoću to šesto mjesto, Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)
Hoću to šesto mjesto, Igor Pamić (D. MEMEDOVIĆ)

Proljeće je već odavno stiglo, ali na prvu proljetnu pobjedu nogometaši Istre 1961 i njihovi navijači i dalje čekaju. Posljednji trobod pulski su nogometaši upisali još 1. ožujka na gostovanju u osječkom Gradskom vrtu kad je Radonjić postigao gol vrijedan pobjede.

Nakon toga stigao je tek domaći bod protiv Hajduka i potom serija od šest poraza. No, suparnici, Dinamo, Rijeka u tri navrata, Zadar i Split sugeriraju da pravog podbačaja u tom "crnom nizu" i nije bilo. Objektivno, "zeleno-žuti" su kvalitetniji tek od Zadrana, ali taj je susret igran između dvaju polufinalnih ogleda s Riječanima, pa je i to bila neka druga priča.

No, crnom bi nizu ipak valjalo nekako stati na kraj, a bolje prilike od ove današnje kad će na "Drosinu" u susretu 30. kola Prve HNL stići "fenjeraš" iz Sigeta, nema. Bez obzira na činjenicu da Hrvatski dragovoljac igra vrlo ofenzivno i da je u prošlom kolu napravio pravi mali podvig dostigavši 3:0 vodstvo Slaven Belupa, pulska si momčad ovoga puta ne smije dopustiti luksuz da ispusti pobjedu.

Svjesni su toga svi u pulskoj svlačionici, posebno trener Igor Pamić koji je u petak imao sjajnu priliku, zapravo dvije, da ostavi ovaj "krvavi rad" u pulskom klubu i trenira puno zvučniji i bogatiji klub, Sarajevo ili Maccabi Haifu. Ipak se nije odlučio na odlazak preko granice. Ostao je vjeran Puli i Istri 1961, iako mu nitko živ ne bi mogao zamjeriti da je odlučio drugačije.

- Ja zapravo i ne znam koliko sam zaista dobar trener. Uvijek sam radio u klubovima srednje kvalitete, s igračima koje sam morao strpljivo "tesati" na treninzima. Tko zna da li bih se snašao u nekom velikom klubu u kojem bih u startu mogao birati igrače - govorio je Igor Pamić dva dana prije nego su ove dvije ponude i stigle do njega. Nakon toga je "ispalio" i ono zbog čega je zapravo i ostao u Puli.

- Sad kad više u klubu nema ni Šprajcera, znam da će mi u ljetnom prelaznom roku biti još teže. Sve ću morati sam, i razgovarati s igračima i dovoditi ih i poslije s njima trenirati. Sve iz početka. U nekim sam trenucima već bio umoran od toga, ali ovoga puta nisam. Neću pustiti, baš iz inata onima koji bi htjeli da ne uspijemo. Želim napraviti nešto veliko s ovim klubom, biti prvi koji će s njim ući u Europu. Baš ću zato biti još "gori". Radit ću još više nego dosad. Pun sam motiva i želje da baš ovdje u Puli, a doma je uvijek najteže, napraviti nešto povijesno. Mogli smo to ostvariti već sad u Kupu, ali je Rijeka bila bolja. Iako, da su u momčadi bili Križman i Franjić, mi bi već bili u Europi. No, polako, doći ćemo mi tamo.

Do prvenstvene stanke ima još sedam kola. Novi cilj je zadržavanje aktualne šeste pozicije i paralelno s tim davanje prilike nekom od juniora. Pamić se složio s tim.

- Hoću to šesto mjesto! Zato mi danas treba pobjeda nad Hrvatskim dragovoljcem. Znam da neće biti lako, jer su oni dobra momčad, neovisno o posljednjem mjestu na ljestvici i svjestan sam da neće biti puno publike, ali oni koji će doći će sigurno biti uz nas. Zato je naša obaveza da im uzvratimo dobrom igrom i pobjedom. Pa makar minimalnom.

Ne priznajem to da smo ostali bez motiva nakon što više ne možemo izboriti Europu. Motiva ima uvijek. Naš je osvajanje šestog mjesta zbog imagea kluba, zbog nas samih, zbog naših navijača i zbog toga da ne vratimo onaj gubitnički mentalitet koji sam teško istjerao iz svlačionice. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter