Igor Pamić: Dosta mi je borbe za ostanak

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 u subotu su stigli do prve ovogodišnje prvenstvene pobjede na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". Dominirali su "zeleno-žuti" u srazovima sa Zadrom, Lokomotivom, Rijekom i Zagrebom, malo bili u podređenoj situaciji u ogledu protiv Dinama, ali svi su ti dvoboji okončani identičnim ishodom - podjelom bodova. Kompenzirali su nedostatak pobjeda na domaćem travnjaku pulski nogometaši trijumfima na strani, slaveći na tri od četiri posljednja gostovanja, no trebao im je ipak šlag na torti.

On je stigao pobjedom nad Cibalijom izborenom u ogledu u kojem "zeleno-žuti" nisu briljirali, veći dio susreta odigrali pod grčem, ali ipak bili dovoljno dobri da upišu dugo očekivanu domaću pobjedu.

Koliko mu je ona bila važna Paminjo je potvrdio odmah po okončanju utakmice, kad je uobičajenu konferenciju za novinare umjesto pozdrava otpočeo riječju konačno.

- To se nije odnosilo samo na toliko željenu domaću pobjedu, već i na činjenicu da smo mi, matematici usprkos, četiri kola prije kraja osigurali ostanak i moji igrači sada imaju potreban mir da pokažu realnu kvalitetu kojom raspolažu, jednu višu dimenziju, barem tako ja očekujem - pojasnio je svoju reakciju Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Moji igrači su najbolji na svijetu po karakteru, pokazali su da imaju i kvalitetu, ali i oni su samo ljudi i na njih je djelovala moja najava u kojoj sam, prvi put u ovoj sezoni, rekao da nam je ovo najvažnija utakmica. Znao sam da ćemo pobjedom dobiti sve i u tome smo uspjeli, ali pritom se vidjelo da su moje riječi utjecale na njih. One su ih malo sputale, domaći teren još i više, ali srećom sve je na kraju dobro završilo, dodao je.

Paminjo najavljuje, usporedo s hvatanjem što bolje pozicije na prvenstvenoj ljestvici, još jednu borbu.

- Dosta mi je borbe za ostanak. Želim da sljedeće sezone napravimo jedan iskorak, ove smo ga već napravili, iduće želim još više. Ako smo pravi klub, sada mislim da prvi put otkad smo ušli u Prvu ligu imamo šansu napraviti miran prijelazni rok s vizijom, idejom kako želimo izgledati u budućnosti.

Za to će biti potrebno nešto više, tu ja sam ne odlučujem, treba netko drugi reći koji je budžet i kakve su nam ambicije. Uz okončanje sezone to će nam biti najvažnije, da istovremeno kancelarija itekako žurno radi da nam se ne bi desilo da opet dođemo u situaciju u kojoj se ja ne bi htio naći, zaključio je Igor Pamić. (I. CEROVAC)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter