Igor Pamic: Alen je u redu i vec je doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alen Pamic je u ponedjeljak navecer za vrijeme treninga s igracima Žminja opet pao u nesvijest. Prema ocevicima, Alen je u jednom trenutku izgubio svijest i samo se srušio na travnjak. Sreca u nesreci je što su baš u tim trenucima iz smjera Svete Katarine prolazila kola Hitne pomoci koja su igraci Žminja zaustavili, pa su lijecnici Alena odmah reanimirali. Alen je noc proveo u pulskoj bolnici, ali je vec jucer ujutro pušten doma.

- Zadržali su ga u bolnici zbog predostrožnosti, evo sad je doma - rekao je jucer oko 13.30 sati njegov otac ujedno i buduci trener u Istri 1961 Igor Pamic. - On trenira gotovo dva mjeseca i to je prvi put da mu se to dogodilo. Inace redovno ide na kontrole i dosad nije bilo problema.

Alen je prvo najavljeno pojacanje za pulsku momcad u sezoni 2010/2011, bez obzira hoce li Istra 1961 nastupati u Prvoj ili Drugoj ligi. Dogadaj od prekjucer, prema rijecima Igora Pamica, ne mijenja previše na stvari.

- Naravno da ne mijenja, jer on nece moci igrati dokle god ne dobije dopuštenje od lijecnika. Njega ceka još jedan detaljan pregled na kojem ce dobiti zeleno svjetlo po pitanju nastavka igracke karijere. Kad ce to biti? Prije pocetka priprema, to je sigurno. On ce iduce sezone nastupati za Istru 1961, pitanje je samo hoce li to biti odmah od prvog kola ili nešto kasnije, ovisno o njegovom zdravstvenom stanju - dodaje Paminjo.

Pocetak priprema Igor Pamic je zakazao za 9. lipnja. Vjera da ce Puljani ostati u Prvoj ligi je i dalje cvrsta.



- Možda sam preveliki optimist, ali ja se i dalje ponašam kao da cemo nastupati u elitnom društvu. Istina, na travnjaku smo zauzeli pretposljednje mjesto koje vodi u niži rang i po tom rezultatskom pitanju sve je jasno. Medutim, postoje i drugi kriteriji, a po njima smo mi u redu - dodaje stasiti Žminjac.

Dojam je da je Igor Pamic uvjeren da ce na kraju ispasti samo posljednje plasirani Hrvatski dragovoljac, odnosno da ce uci samo jedna momcad iz Druge lige. Doba neizvjesnosti trebalo bi trajati još otprilike sedam dana.

- Do 6. lipnja momcadi koje imaju licencu moraju se prijaviti za nastup u Prvoj HNL iduce sezone i tog datuma ce se sve znati. Makar, citam u novinama da ce Lucko danas donijeti konacnu odluku o tome. Vidjet cemo, sad samo valja biti strpljiv. Što se tice igrackog kadra, za sada nema vecih novosti.

- Raskidom nekih ugovora smanjili smo broj igraca u svlacionici i sad smo uzeli mali "time-out" dok ne vidimo u kojem cemo rangu natjecanja nastupiti. Drugi kljucan detalj je daljnja privatizacija kluba. Nakon toga ce mnogo toga biti jasnije i po pitanju igrackog kadra i po pitanju funkcioniranja kluba.


Podijeli: Facebook Twiter