Igor Lovrić: Druga epizoda u Istri 1961

Igor Lovrić (D. MEMEDOVIĆ)
Igor Lovrić (D. MEMEDOVIĆ)

Premda mu je tek 26 godina, puno je toga Igor Lovrić prošao u svojoj dosadašnjoj golmanskoj karijeri. U sezoni 2009/10 bio je nominalno drugi golman Istre 1961, kluba u kojem je prošao cijelu omladinsku školu, prikupio pet prvenstvenih nastupa, a kad je na ljeto Pulu napustio Robert Lisjak, svi su ga vidjeli kao njegovog nasljednika na "zeleno-žutom" golu. Stigla je nova sezona, gostovanje kod Hajduka kad je u prvom poluvremenu Lovrić primio pet golova, na odmoru bio zamijenjen i uslijedio je brzi rastanak sa "zeleno-žutima". Nova Lovrićeva destinacija bio je Karlovac gdje ga je pod svoje uzeo Igor Pamić, potom je prešao u redove Lokomotive i tamo preuzeo "jedinicu" sve do trenutka kad su na Maksimir stigli "zeleno-žuti".

- U Lokomotivi sam odlično krenuo i onda je stigla prekretnica taman prije utakmice s Istrom 1961. To je praktički bio moj kraj u Lokomotivi, premda mi stvarno nije bio jasan razlog - prisjetio se Lovrić.

- Branio sam standardno, sve je bilo u redu i kroz cijeli taj tjedan, kroz sve trenerove taktičke zamisli, bio sam u prvom planu. Bio sam siguran da ću braniti, no kad je momčad trebala izaći na travnjak, trener Ivković je pročitao ime drugog golmana, juniora Radelić Žarkova, a ja sam ostao na klupiPoslije sam ostao u Lokomotivi, ali više nisam dobio šansu da branim, trenirao sam do isteka ugovora i onda sam se vratio kući. Uslijedio je povratak u Istru 1961, no premda je tijekom cijele polusezone trenirao sa "zeleno-žutima", Lovrić niti jednom nije bio u kombinaciji za nastup, a razlog je jednostavan, nije imao potpisan ugovor.

- Nije bilo nikakvih problema s papirima, čim mi je istekao ugovor s Lokomotivom došao sam u Istru 1961 i usmeno smo sve dogovorili. No, imao sam želju da probam otići van, a ako ne uspijem pronaći klub u inozemstvu, onda bih ostao u Istri 1961 koja mi je bila prva domaća opcija, nisam želio otići niti u  jedan drugi hrvatski klub - istaknuo je Lovrić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter