Igor Kerin osuđen na rad za opće dobro

Igor Kerin (M. SARDELIN)
Igor Kerin (M. SARDELIN)

Igor Kerin (37) iz Tara nepravomoćno je osuđen na pazinskom Općinskom sudu na pet mjeseci zatvora, ali uvjetno na rad za opće dobro u trajanju od 30 radnih dana zbog kaznenog djela prijevare u srpnju prošle godine. Kerin se od kraja kolovoza nalazi u pulskom istražnom zatvoru zbog istovrsnih kaznenih djela koja je počinio tijekom nekoliko godina.

Proglašen je krivim jer je 16. srpnja prošle godine s ciljem da se financijski okoristi od talijanskog državljanina F. T. primio 3.000 eura za prodaju kamp-kućice koju nije isporučio niti je platio prvotnom vlasniku, a novac je zadržao za sebe. Kerin je u ovom postupku priznao krivicu pred sudom i prihvatio kaznenopravnu sankciju, odnosno rad za opće dobro, koju će morati izvršiti u roku od šest mjeseci. Oštećenom talijanskom državljaninu dosuđen je imovinskopravni zahtjev od 3.000 eura te je Kerin taj novac dužan uplatiti u roku od osam dana od pravomoćnosti.

Recidivist Kerin je krajem kolovoza ove godine završio u pritvoru zbog lanjskih slučajeva kada je na isti ili sličan način prevario desetak stranih državljana koji su kod njega, odnosno u njegovom depou kod Tara, ostavili kamp-kućice na čuvanju. Kada su stranci početkom ovoga ljeta dolazili po kamp-kućice radi pripreme za sezonu i vidjeli da ih više nema, Kerin bi im kazao da su ukradene ili su nestale. Budući da su stranci redom posumnjali u priču da su nestale, svi su podnijeli prijavu policiji. Materijalna šteta iznosi više od 100 tisuća kuna. Prošle godine je dvaput pravomoćno osuđivan zbog prijevara.

Poznat je i po slučaju kamatarenja iz 2007. kada je policiji lažno prijavio više osoba za višegodišnje sustavno pljačkanje na račun kamata zbog čega je bio prisiljen prepisati na njihovo ime karavan depo kod Tara.

Policija je vjerujući Kerinu u jednom danu početkom kolovoza 2007. strpala u pritvor pet osoba na mjesec dana. Navodno je cijeli slučaj kamatarenja započeo 2000. godine posudbom 18 tisuća tadašnjih njemačkih maraka. Međutim, tijekom suđenja nije utvrđeno da je petorka počinila to djelo te su okrivljenici jedan po jedan oslobađani odgovornosti, a prošle godine je slučaj zatvoren. No, ubrzo nakon toga počela su suđenja protiv Kerina zbog raznih prijevara. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter