Igor Jurković na Staru godinu u tokijskoj areni

Igor Jurković (D. KRAJAČ/CROPIX) 
Igor Jurković (D. KRAJAČ/CROPIX) 

Porečan Igor Jurković i njegov klupski trener iz Kickboxing kluba King Leonardo Komšić preko Frankfurta su otputovali za Tokio gdje će u ponedjeljak, na Staru godinu, trenutno najbolji hrvatski kickbokser nastupiti na Glory Grand Slam turniru.

Riječ je o završnom turniru 16 najboljih teškaša svijeta, na čelu s trenutno najboljim kickbokserom planeta Nizozemcem Semmyjem Schiltom, što ga priređuje jedna od trenutno najistaknutijih svjetskih promocijskih agencija Glory Sports International, a održat će se u velebnoj tokijskoj Saitama Super Areni.

U tako uglednom društvu Jurković će se u osmini finala boriti s 26-godišnjim Andersonom Silvom, Brazilcem s njemačkom putovnicom, a postavljen je za sedmog nositelja turnira.

Silva je u K-1 karijeri odradio 41 susret u kojima je ostvario 33 pobjede (22 nokautom), a karakteristika mu je da u karijeri nikada nije bio nokautiran.

No, zadnje je tri borbe ove godine izgubio, od kojih zadnju od Surinamca Remyja Bonjaskija u listopadu u Bruxellessu na turniru iz Glory World Series na kojem je Jurković pobijedio Francuza Tonyja Gregoryja. Od Silve godinu dana stariji Jurković u karijeri ima 44 pobjede (29 nokautom) i pet poraza.

Nagradni fond turnira iznosi 600 tisuća američkih dolara, od kojih će pobjedniku pripasti 400 tisuća.

- Kako se približava nastup u Japanu kod mene lagano raste uzbuđenje jer ipak se radi o najznačajnijem turniru na kojem ću nastupiti u karijeri koji sigurno ne dočekujem kao bilo koju do sada odrađenu borbu, rekao nam je uoči puta u Tokio Jurković.

- Osjećam da sam tjelesno i mentalno spreman i ustvari jedva čekam da ta moja prva borba sa Silvom krene. Zajedno s trenerom Leom Komšićem uspio sam tempirati formu za taj ponedjeljak s obzirom na to da se turnir prvotno u Tokiju trebao održati već početkom prosinca.

Nakon što je pomaknut na sam kraj godine morali smo znatno mijenjati plan i program priprema, dodaje.

Jurković je zadovoljan i ždrijebom koji mu je u osmini finala za suparnika donio Silvu.

- Sve borce na ovom turniru respektiram, ali se nikoga ne bojim, pa tako ni Silve. Moja "karta" dosadašnjih pobjeda nešto govori tako da bi i Silva dosta trebao razmišljati o meni. Mislim da će naš ogled prije svega biti jedan vrhunski kickboxing meč, da će publika uživati i, naravno, da ću pobijediti - nada se Jurković. (K. KLARIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter