Igor Galaš pletivom osvaja Novi Zeland

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Križevacki dizajner Igor Galaš krajem ovog tjedna putuje na Novi Zeland gdje ce biti jedan od 29 finalista, koji su na modnom natjecanju "iD Dunedin Emerging Designer Awards 2010." ušli u konkurenciju za svjetski izbor najboljih mladih dizajnera nove generacije.

Talentirani dizajner, koji je prošle godine na svjetskom natjecanju Hempel Award u Pekingu osvojio tri vrijedna priznanja, predstavit ce se kolekcijom pod nazivom "Protector from knitted galaxy" u kojoj je glavni akcent stavljen na temu logike izrade materijala koja, kao i u svim njegovim dosadašnjim kolekcijama, podsjeca na starinski nacin rucne izrade pletiva.

Ovog puta kolekcija je upotpunjena modernim dekonstrukcijskim elementima šivanih odjevnih predmeta, koji na poseban nacin spajaju iluziju starinskog rucnog rada s elementima koji neodoljivo podsjecaju na futuristicku galaksiju.

"Važno je reci da je uz mapu radova-skica i crteža, fotografija gotovih modela te uzorke rucno izradenog pletiva žiri osvojila i sama koncepcija kolekcije koja se temelji na snu o Cuvarima iz pletene galaksije, koji su došli spasiti Zemlju od fenomena globalnog zatopljenja. Vunu na mnoge nacine možemo iskoristiti da bi pomogla u balansu uvjeta koji trebaju Zemlji, kako bi što duže ostala zelena i lijepa bez prirodnih katastrofa, objašnjava Galaš.

Finale natjecanja, na kojem ce svoje radove predstaviti i mladi modni genijalac, održat ce se 12. i 13. ožujka na željeznickoj postaji u Dunedinu, na pisti dugoj 110 metara uz koju ce sjediti nekoliko tisuca gostiju, koji predstavljaju sam vrh mode, dizajna i modne industrije na svijetu.


Podijeli: Facebook Twiter