Igor Galaš i Arena predstavljaju novu kolekciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prateci rujanska modna svjetska dogadanja i hrvatska se modna scena odlucila prikljuciti tjednima mode - ako ni s cim drugim, onda barem posljednjim rujanskim kalendarskim danom. Tako danas pocinje drugi regionalni sajam mode Fashion. hr. Industrija, koji ce trajati do 2. listopada.

Nakon uspješne premijere u ožujku, kada se na površini od 6.000 metara cetvornih okupilo 57 izlagaca uz gotovo 10.000 posjetitelja, sajam se u samo jednoj sezoni uspio pozicionirati kao središnje mjesto okupljanja domace modne scene te industrije odjece, obuce, nakita i kožne galanterije, a na njegovom drugom izdanju okupit ce se cak 119 izlagaca iz Hrvatske i zemalja regije.

Projekt koji je pokrenut s ciljem revitaliziranja posrnule hrvatske tekstilne i modne industrije u svom prvom izdanju u ožujku pokazao se iznimno uspješnim te se polako, ali sigurno, poceo kreirati hrvatski modni trade mark. Jedna od najuspješnijih bila je suradnja pulske modne kuce Arena s dizajnerom Igorom Galašem.



Rezultat je limitirana kolekcija pletenine za jesen/zimu pod nazivom Additive, koja je nedavno ugledala svjetlo dana u Areninim trgovinama. Kolekcija raskošne pletenine s prepoznatljivim simetricnim asimetrijama na prvoj Fashion. hr. Industriji bila je proglašena najuspješnijom.

U meduvremenu je na Melange Fashion Showu u San Franciscu Igor Galaš proglašen svjetskim ambasadorom mode. Priznanje Galašu je ujedno i priznanje pulskoj modnoj kuci Arena, koja je prepoznala Galašev talent i s njim realizirala kolekciju za proljece/ljeto 2012., koja ce sutra biti predstavljena na Fashion. hr-u. Sudeci prema Galaševim uspjesima, na pomolu je još jedna kolekcija za pamcenje.

Kakogod bilo, Fashion. hr. Industrija pravo je mjesto za sve one koji vole nositi hrvatsku modu i na poledini svoje odjece vidjeti etiketu Made in Croatia.


Podijeli: Facebook Twiter