Igor Čagalj - povratak u zavidnoj formi

Igor Čagalj (M. MIJOŠEK)
Igor Čagalj (M. MIJOŠEK)

Nakon što im je Igor Pamić u petak dao slobodno jutro, jučer su nogometaši Istre 1961 opet imali dvostruki program na meniju. Jutarnji trkački trening na "Drosini" odradili su podijeljeni u dvije skupine, veću su sačinjavali igrači koji su poslije podne zaigrali protiv Agencije Umag i oni su radili slabijim intenzitetom, dok su u onoj manjoj bili oni čije usluge Paminjo nije koristio u Umagu. Među njima šestoricom bio je Igor Jugović, koji se po okončanju treninga oprostio od sada već bivših suigrača i definitivno napustio "zeleno-žute", kao i Igor Čagalj, koji je potom sjeo u autobus kojim su nogometaši Istre 1961 krenuli put Umaga, ali tamo nije zaigrao.

- Trener Pamić odlučio je da će priliku dobiti novi dečki koji su na probi i to je razlog što ja nisam igrao, rekao je Igor Čagalj, pouzdani stoper Istre 1961. - Za mene je to i bolje, da se malo uvedem u ritam rada, jer nije dobro odmah naglo krenuti. Nije me bilo dva mjeseca, najprije sam zbog ozljede pauzirao mjesec dana, onda je stiglo još mjesec dana zimske stanke i dobro mi dođe postepeni ulazak. Usto, već sam u nekim godinama i sigurno je da se na sve treba paziti.

Zimska pauza zacijelo neće Čaglju ostati u najljepšem sjećanju, jer umjesto da se malo opusti i odmori u klubu obitelji, on je morao dokazivati svoju nevinost oko doping afere u koju je bio uvučen.

- Sve me je to dosta poremetilo. Imam obitelj, ženu i djecu i sigurno je da me je cijela ta priča poprilično izbacila iz takta i hvala Bogu da se sve završilo te da se mogu okrenuti treninzima i pripremama. To mi je najvažnije, da je sve iza mene. Uspio sam to izbaciti iz glave, jedino što bih volio da se doktoru Vujoviću ukine suspenzija ili barem da mu se kazna smanji. Vjerujem da će se nešto od toga i desiti, jer odluka nije konačna, ima se pravo žalbe i kad se sve to završi te i s te strane bude gotovo, onda će i moje zadovoljstvo biti potpuno, istaknuo je Čagalj.

Premda mu je cijela ta priča zacijelo poremetila planove, kao pravi profesionalac Čagalj je odradio program koji je dobio od kluba i na početku priprema pojavio se u zavidnoj fizičkoj spremi, kao uostalom i velika većina njegovih suigrača. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter