Igor Čagalj: Mora i nas jednom krenuti

Igor Čagalj tijekom jesenskog ogleda Istre 1961 i Rijeke na Kantridi (D. ŠKOMRLJ)
Igor Čagalj tijekom jesenskog ogleda Istre 1961 i Rijeke na Kantridi (D. ŠKOMRLJ)

Nogometaši Istre 1961 prvi su put u ovoj sezoni odigrali u gostima utakmicu bez pogodaka. Prije ogleda u osječkom Gradskom vrtu, triput su "zeleno-žuti" tijekom ovog prvenstva bili akteri predstava u kojima se mreže nisu zatresle, no one su se uvijek događale na "Drosini".

Krenulo je u prvom kolu protiv Hajduka, nastavilo se u osmom protiv Zagreba, da bi treći put gledatelji na "pulskoj bombonijeri" utakmicu bez golova vidjeli u 13. kolu kad je u goste stigao Slaven Belupo. Posljednji put su Puljani na strani došli do boda a da pritom nisu svladali protivničkog vratara 24. ožujka prošle godine u Zadru, a ono što je zajedničko svim ovim susretima je da su nakon posljednjeg sudačkog zvižduka nogometaši Istre 1961 mogli samo žaliti za propuštenom pobjedom.

Bilo je tako i u subotu, kad su samo sreća i raspoloženi domaći čuvar mreže Zvonimir Mikulić spriječili prvu pobjedu Istre 1961 nad Osijekom u Prvoj HNL.

- Ostaje žal za pobjedom, to je normalno, ali golman Osijeka je bio igrač utakmice, što samo potvrđuje da smo dobro odigrali, bili kvalitetni i da on nije imao tako dobar dan, mi bismo sigurno odnijeli tri boda - prokomentirao je subotnji ogled stoper Istre 1961 Igor Čagalj.

- Ušli smo malo lošije u utakmicu, ali već nakon 15-ak minuta smo se digli i poslije je to puno bolje izgledalo. Kroz igru smo dolazili do situacija da im zaprijetimo, stvarali smo šanse, dok smo na drugoj strani pravovremeno rješavali sve njihove pokušaje da ugroze naš gol.

Nakon domaćih 2:2 protiv Lokomotive, nogometaši Istre 1961 ni u drugom pokušaju nisu uspjeli nove Erreine dresove "krstiti" pobjedom.

- Doći će i pobjede. Najbitnije je u ovom trenutku da je naša igra dobra te da iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje, a kad igraš dobro i dobro stojiš na terenu, krenut će te i rezultat, pa smo tako svi odreda uvjereni da i nama jednom mora krenuti - istaknuo je Čagalj.

Prije nego što je ljetos stigao na "Drosinu", Igor Čagalj je pet sezona nosio dres Rijeke, od toga godinu i pol je "bijele" s Kantride predvodio kao kapetan i sigurno je da dvoboj protiv bivšeg kluba, na stranu uobičajene priče o profesionalizmu, za njega neće biti "običan dan u uredu".

- Bilo mi je puno teže jesenas kad sam na Kantridi prvi put igrao protiv Rijeke, pred navijačima i na stadionu na kojem sam proveo pet godina. Sad sam u Puli već više od pola sezone, postao sam dio ove sredine i gledam kako ću pružiti svoje najbolje igre i pomoći Istri 1961 da što prije osigura ostanak. Rijeka je razdoblje koje je ostalo iza mene i ne vraćam se više na njega, gledam samo na budućnost, rekao je "zeleno-žuti" stoper. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter