Igle i šprice u šumici kod Valdebeka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada šuma na Premanturskoj cesti, nedaleko od streljane Valdebek, jedno je od omiljenih okupljališta narkomana sudeci prema desetinama šprica i igala, nekih potpuno "friških", te raznog drugog otpada koji smo pronašli u potrazi za šparugama.

O novootkrivenom okupljalištu narkomana obavijestili smo udrugu Institut ciji clanovi redovno ciste ovakav opasni otpad te mjesecno sakupe u prosjeku oko 11 kilograma.

Predsjednica udruge Varja Bastiancic napominje da za ovo odredište nisu znali te da ce se pobrinuti da se i ono ocisti, s obzirom na to da su jedini u gradu koji uopce ciste takav infektivni, opasni otpad i imaju ugovor s tvrtkom Ekoplanet koja je zadužena za njegovo zbrinjavanje.

U udruzi koja, izmedu ostalog, provodi program prevencije ovisnosti uspjeli su motivirati ovisnike da vracaju prljave šprice i igle, no ovakvih ce iznimaka, unatoc naporima pojedinaca, ocito i dalje biti. Bastiancic moli i sve koji pronadu ovakav otpad da se ne upuštaju u cišcenje vec da se jave udruzi na broj mobitela 091 596 1454 ili fiksni 323 446.


Podijeli: Facebook Twiter