Iggy Pop će igrati ubojicu u hororu "The Sandman"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otac punka Iggy Pop glumit će serijskog ubojicu u filmu "The Sandman", novom horor uratku poznatog talijanskog redatelja Daria Argenta, piše časopis Uncut. Argento je pokrenuo IndieGogo kampanju putem koje skuplja donacije za snimanje horora, a cilj je skupiti 250 tisuća dolara, kako bi se film iduće godine mogao početi snimati u Kanadi. U videu postavljenom na Youtubeu kojim se se želi informirati javnost o trajanju kampanje punk-rock ikona Iggy Pop govori:

"Napraviti božićni film s majstorom, s Dariom Argentom... To bi bilo ostvarenje sna.... majstor talijanskog horora.... Čovjek čiji su me čudni, prekrasni i zastrašujući filmovi oduvijek fascinirali i oduševljavali."

"Da mogu igrati Sandmana u Darijevom filmu, to bi učinilo moj život potpunim. I nadam se da upravo nisam napisao svoj epitaf", dodao je.

Argento je kazao da je film napisan za njega kao tribute njegovim filmovima. Inspiracija za film nije bio strip Neila Gaimana već istoimena kratka priča njemačkog pisca Ernsta Theodora Wilhelma Hoffmanna iz 1816. u kojoj naslovni zlikovac krade oči djece koja ne spavaju dobro i njima hrani svoju vlastitu djecu na mjesecu.

Radnja filma započinje na Božić kada dijete svjedoči ubojstvu majke koje je počinio serijski ubojica. Priča prati mladog studenta Nathana koji nastoji zaboraviti traumu iz djetinjstva koju je prouzročio serijski ubojica pod nazivom "The Sandman". Sandman je na Božić ubio njegovu majku, a Nathan mu se osvetio ubivši ga. No priča zapravo počinje mnogo godina kasnije kada Nathan vidi istog tog tipa kako ubija djevojku u stanu nasuprot njemu.

"Dosta mi je svih tih božićnih filmova koji prikazuju dobrotu, ljepotu, pahuljice, sanjke koje vuku sobovi... Radije bih napravio božićni film u kojem ima i snage, nasilja i horora", dodao je Argento. Soundtrack će uključiti ekskluzivnu pjesmu Scotta Weilanda, bivšeg pjevača Stone Temple Pilotsa i Velvet Revolvera, prenosi Rolling Stone. Ostalu glazbu u filmu izvodit će talijanski progresivni rock bend Goblin, koji su svirali i Argentovim filmovima Suspiria, Profondo Rosso i Fenomen (Phenomena). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter