Igbala Gušani rodila u pulskoj bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Beskucnicu Igbalu Gušani su djelatnici gradskog društva Crvenog križa u srijedu otpratili u pulsku bolnicu jer je dobila trudove, te je istog dana rodila. O Gušani smo prethodno pisali jer je u visokoj trudnoci spavala na kartonima u napuštenom proslovnom prostoru na pulskom stadionu.

Majka i dijete su dobro, rekao je šef ginekologije Davor Zoricic. Od ravnateljice CK-a Nevije Srdoc, smo doznali da ce u bolnicu biti donesene higijenske potrepštine i prikladna odjeca za Igbalu Gušani i dijete.

No, ono nas je u cijeloj prici šokiralo jest cinjenica koju nam je u srijedu otkrio Marino Folo, ravnatelj pulskog Centra za socijalnu skrb, da Igbali ovo nije trece dijete, kako nam je trvdila, vec osmo.

Bitno je, naglašava Folo, da su sva djeca u sustavu socijalne skrbi i vrlo kvalitetno zbrinuta. Uz rijeci da se situacije sa gospodom i dalje pomno pati naveo je da ce djelatnici Centra i u ovom slucaju postupiti na nacin da poštuju njezina prava i želje, ali isto tako da vode racuna o dobrobiti djeteta. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter