Idućih dana gužve na cestama

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Budući da će velik broj građana iskoristiti blagdan Tijelova za produženi vikend te da se istovremeno očekuje dolazak većeg broja turista u Istru policija upozorava vozače da se na cestama očekuju gužve.

Najveće povećanje prometa očekuje se u četvrtak prijepodne te u nedjelju 2. lipnja u poslijepodnevnim i večernjim satima i to na glavnim prometnicama i cestovnim graničnim prijelazima. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve na graničnim prijelazima i promet se odvijao bez poteškoća, policijska uprava istarska će provoditi pojačane aktivnosti u koje će se uključiti maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika, a u funkciju će se staviti i svi raspoloživi uređaji i oprema za nadzor i kontrolu prometa.

Kako bi se izbjegle prometne nesreće, policija apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, pravovremeno se informiraju o stanju i uvjetima na cesti te da ne kreću na put ako su umorni. Brzinu je potrebno prilagoditi uvjetima i stanju na cesti a bez obzira na žurbu policija savjetuje vozačima da se ne upuštaju u rizična pretjecanja te da pri vožnji u koloni i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta povećaju razmak između vozila. Vozače policija također poziva na toleranciju i strpljenje prema ostalim sudionicima u prometu u slučaju stvaranja gužve na cesti.

Osim na vozače policija apelira i na najugroženije sudionike u prometu – pješake, bicikliste te motocikliste i vozače mopeda - da poštuju prometne propise, a ostale sudionike u prometu na uvažavaju ove sudionike u prometu. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter