Idući tjedan službeno otvaranje gradilišta Max Stoje

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

S posljednjim danom lipnja, kako piše na obavijesnoj ploči na ulazu na gradilište budućeg trgovačkog centra Max Stoja, započeli su građevinski radovi. I dosta, tijekom jučerašnjeg obilaska gradilišta bageri i kamioni praše sto na sat, radovi polako napreduju, iako je formalno otvaranje gradilišta zakazano za sredinu idućeg tjedna.

Šest etaža

No, ono što je već sada poznato, riječ je o izgradnji budućeg trgovačkog centra Max Stoja, investitor je istoimena tvrtka Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projekt je izradio ATP projektiranje iz Zagreba, dok je nadzor povjeren tvrtki ARHI iz Pule. Odabrani izvođač radova je firma Kamgrad iz Zagreba, a građevinska dozvola postala je pravomoćna 25. svibnja.

Osim ovih tehničkih podataka, kao što smo svojevremeno pisali, poznato je da se gradi objekt na 71 tisuću kvadrata bruto površine, odnosno 30 tisuća kvadrata neto iznajmljivog prostora, što je skoro 10 tisuća kvadrata više od, primjerice, riječkog ZTC-a. Centar će se prostirati na šest etaža, od kojih će samo jedna biti nadzemna, a osim prizemne, odnosno nulte etaže, dok će ostale četiri biti unutar bivšeg kamenoloma. Na prizemnom, nadzemnom i jednom podzemnom katu protezat će se zabavno-trgovački sadržaji, dok će dva podzemna kata biti uređena u parkirališta s ukupno 850 mjesta, a jedan će kat biti prostor za tehnički dio.

Dolazi H&M

Već je određen i datum otvorenja centra - bit će to u četvrtak 8. studenog 2018. godine. Tada će Puljani i njihovi sve brojniji gosti, zahvaljujući ovoj velikoj investiciji od vrtoglavih 400 milijuna kuna, dobiti brojne trgovine poznatih brendova, ali i tri kino dvorane, igralište za djecu te brojne kafiće i restorane.

Od budućih zakupaca ugovori su već potpisani s Plodinama koje će ovdje imati supermarket, s potvrđeni su još i H&M, Stradivarius, Pull&Bear i Bershka iz Inditex grupe, dolaze i Mass, Mango, SportVision, Shooster, Leggiero Bar i Foody te brojni drugi brendovi.

Osim samog centra gradit će se i pristupna prometnica te jedan rotor ponad Valkana. Radovi na rotoru trebali bi početi nakon ove turističke sezone, već 1. listopada, a pristupne prometnice u proljeće 2018. godine. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter