Idući tjedan radovi na tri kilometra ceste kroz Poreč

Montažni rotor na Finidi postat će fiksni (V. HABEREITER)
Montažni rotor na Finidi postat će fiksni (V. HABEREITER)

Idućeg bi tjedna, kad vremenski uvjeti to omoguće, trebala početi rekonstrukcija državne ceste D75 na dionici od rotora kod Stancije Vodopija do rotora Lacop u Poreču, dužine 3,3 kilometra.

Doznajemo to od porečkog dogradonačelnika Lorisa Peršurića, koji je na tu temu prošlog tjedna održao radni sastanak s predsjednicima mjesnih odbora kroz koje prolazi dionica ceste. Ovim zahvatom rekonstruirat će se kolnik te napraviti pješačko-biciklistička staza, koja će u najvećem dijelu biti široka dva i pol metra.

Izgradit će se i dva rotora - u srednjim Špadićima, na raskrižju državne ceste s cestom za Špadiće, koji će zamijeniti sadašnje opasno križanje, dok će drugi fiksni rotor zamijeniti postojeći montažni postavljen lani na Finidi.

Osim same prometnice, u sklopu zahvata rekonstruirat će se i infrastruktura, promijeniti vodovodne cijevi, mreža električne energije i telefonije, javna rasvjeta te napraviti oborinska odvodnja. Radovi se nastavljaju na granici zahvata već odrađenih projekata, rotora Vodopija, Špadići i Lacop.

- Promet će se tijekom radova odvijati preko porečke zaobilaznice i naselja Špadići te Creske ulice, osposobit ćemo privremeni izlaz za naselje Finida, dok će se kod nekoliko kuća koja imaju direktan izlaz na cestu radovi odvijati naizmjence da bi stanari imali prilaz kućama.

Za nekoliko dana ćemo na web-stranicama Grada objaviti privremenu regulaciju prometa, kao i na nekoliko punktova u gradu te obavještavati građane i vozače putem radiopostaja i ostalih medija, rekao je Peršurić. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter