Idući tjedan humanitarna akcija "Kad bi svi"

S konferencije za novinare o humanitarnoj akciji "Kad bi svi" (M. ANGELINI)
S konferencije za novinare o humanitarnoj akciji "Kad bi svi" (M. ANGELINI)

Od 22. do 25. siječnja na nekoliko različitih lokacija u Puli održat će se humanitarna akcija "Kad bi svi" čiji će prihod biti uplaćen na žiro račune Lige protiv raka Pula te Udruge slijepih Istarske županije za završetak izgradnje Kuće svjetla u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići te opremanje onkologije pulske Opće bolnice. Organizator je udruga "Kad bi svi" u suradnji s Udrugom slijepih Istarske županije te Lige protiv raka Pula kao i partnerskih organizacija, a pod pokroviteljstvom Grada Pule i Istarske županije.

Istarski biser

Pomoć u prikupljanju novčanih sredstava, osim kupnje ulaznica, može se početi pružati već danas, i to putem telefona 060/988-988 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om). Četverodnevna humanitarna akcija ponudit će raznolik program u kojem će se prožimati sport, glazba i zabava.

- Kao što sam nekoliko puta rekao, dat ćemo onaj "završni gol" za gradnju Kuće svjetla u Cukrićima. Završetak gradnje je od iznimne važnosti. Krenuli smo 2003. godine s tim projektom i sada je pri kraju. Bit će to objekt ne samo za slijepe, već za sve osobe s invaliditetom i ljude dobre volje, rekao je predsjednik Udruge slijepih IŽ Zlatko Kuftić i dodao da će Kuća svjetla biti veliki istarski biser za sve osobe s invaliditetom. Pozvao je potom sve koji mogu da sudjeluju u prikupljanju sredstava i istaknuo da će se novac koji se prikupi tijekom humanitarne akcije podijeliti na pola - za Kuću svjetla i opremanje odjela pulske onkologije dnevne bolnice.

Danica Kuzmanović, predsjednica Lige protiv raka, kazala je da će prikupljeni novac iskoristiti za kupnju prvenstveno antidekubitalnih madraca i toaletnih stolaca, a pokazala se i potreba za kupnju specijaliziranih fotelja koje se koriste prilikom kemoterapije. Također, rekla je Kuzmanović, sredstva bi iskoristili i za kupnju nekih ortopedskih pomagala za posudionicu koja se također pokazala kao vrlo dobrom idejom.

U planu i iznenađenja

Program humanitarne akcije najavio je Mario Milovan i kazao da će se programi održavati u Istarskom narodnom kazalištu, hotelu Puli i Domu sportova Mate Parlov. Počinje u četvrtak 22. siječnja u 20 sati u INK-u s "Večeri romantičara" gdje će, između ostalih, nastupiti Franko Krajcar i Indivija, Neno Belan, klape Teranke, Livio Morosin, a očekuje se i nastup Tereze Kesovije i Gabi Novak. Ulaz je 50 kuna. Dan kasnije, 23. siječnja, u hotel Puli će se od 20 sati održati "Večer prijatelja" za sponzore, donatore i prijatelje akcije na koju je ulaz besplatan, a nastupit će među ostalim klapa La banda iz Žminja i KUD Dvigrad iz Kanfanara. U kasnijim večernjim satima održat će se disko večer za mlade koje će zabavljati poznati DJ-i. Program trećeg dana akcije održat će se u Domu sportova pod nazivom "Pravi urlik" na kojem će nastupiti mnogobrojni izvođači, od Let 3, Gustafa, Urbana, do Serđa Valića. Ulaz je također 50 kuna. Dan kasnije, 25. siječnja u jutarnjim satima u Domu sportova održat će se program "Kad bi svi mali" na kojem će nastupiti i sudjelovati više od 700 sudionika. Cijena ulaznice je 20 kuna. U poslijepodnevnim satima istoga dana i na istom mjestu, održat će se i manifestacija "Kad bi svi haklali". Cijelu humanitarnu akciju, najavili su organizatori, pratit će i razna iznenađenja. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter