Idući tjedan - Dječji tjedan

Bogat program Dječjeg tjedna u Puli (M. ANGELINI)
Bogat program Dječjeg tjedna u Puli (M. ANGELINI)

Od ponedjeljka 7. do nedjelje 13. listopada u Puli će se obilježiti Dječji tjedan. I ove će godine Društvo Naša djeca Pula ponuditi bogat sadržaj koji će se realizirati u suradnji s dječjim vrtićima, osnovnim školama, dječjim domovima, Općom bolnicom Pula, Gradom i Istarskom županijom, doznajemo od tajnice DND-a Ileane Zahtila Blašković.

U ponedjeljak, pod motom "Odrasli slušajte nas", na Forumu će se od 10 do 11.30 sati okupljati mališani da bi obilježili Međunarodni dan djeteta i Dječji tjedan. Mališani će puštati balone s motom Dječjeg tjedna, a održat će se i glazbeno-scenska predstava "Gospodin Lisac i gospodin Roda", u izvedbi Teatra Naranča. Ovaj se program provodi istovremeno u cijeloj Hrvatskoj, od 10 do 12 sati.

U srijedu, 9. listopada, za predškolce i osnovnoškolce u velikoj dvorani Dječjeg kreativnog centra (bivši Pionirski dom) održat će se lutkarsko-glumačka predstava "Pra priče (Prašnjave priče iz starih vremena)" u izvedbi teatra OZ iz Lovrana. Predstave će se odigrati u 8.15, 9.30 i 11 sati.

U podne, u okviru programa Saveza DND-a Hrvatske, "Za osmijeh djeteta u bolnici", dječji odjel pulske bolnice posjetit će predstavnici DND-a, Grada Pule i Istarske županije te donirati didaktički materijal za Veselu igraonicu na odjelu. Učenici OŠ Vidikovac prigodnim će programom uveseliti male bolesnike. U povodu Dječjeg tjedna, mališane na odjelu Pedijatrije posjetit će i glumci Teatra Naranča s prigodnim programom.

Istog dana, u 12.30 sati, u organizaciji DND-a rodilište će posjetiti predstavnici DND-a, Grada Pule i Istarske županije. Društvo Naša djeca iz proračunskih je sredstava Grada i Županije namijenjenih ovoj akciji kupilo dva klima-uređaja za Odjel pedijatrije te komodu za presvlačenje djece za dječju sobu te 20 stolica za bolesničke sobe za Odjel ginekologije i porodništva, a sve u dogovoru s voditeljima navedenih odjela.

Posjetit će i rodilište te dječji odjel i rodilje darivati ružom i knjigom "Mačak u ruksaku".

U četvrtak, 10. listopada ponovit će se, u 8.15, 9.30 i 11 sati, u velikoj dvorani Dječjeg kreativnog centra lutkarsko-glumačka predstava "Pra priče (Prašnjave priče iz starih vremena)" u izvedbi teatra OZ iz Lovrana. I ove su godine sva događanja u Dječjem tjednu za svu djecu potpuno besplatna. U suradnji s Pulaprometom, za svu je djecu osiguran i besplatan javni gradski prijevoz. (Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter