Iduci tjedan Dani srpske kulture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dani srpske kulture u Istri i Puli" ove ce godine doživjeti drugo izdanje - i to od 15. do 18. travnja u Puli, Labinu, Raši, Rovinju i Umagu.

Po svemu prezentiranom na konferenciji za novinare u pulskoj komunalnoj palaci, drugo izdanje ove manifestacije, koja je pocela prošle godine kao pilot-projekt Koordinacije srpskih zajednica i institucija u Istri, pokazuje da je ona prerasla u znacajan dogadaj u kulturnom i društvenom životu Pule i istarskog poluotoka.

Broj organizatora i pokrovitelja otkriva velik interes za manifestaciju: Srpsko narodno vijece, Županija te Grad Pula i Beograd uz njihove turisticke zajednice, dva ministarstava Srbije i Filmski centar Srbije.

- Ove godine program je proširen gospodarskom i sportskom suradnjom. Posebnost ovogodišnje manifestacije bit ce Dani Skadarlije u restoranu Dolce vita, gdje ce sva cetiri dana posjetitelji moci uživati u konzumaciji jela i pica autohtonog skadarlijskog restorana Šešir moj, rekao je Milan Rašula, predsjednik Vijeca Srba grada Pule.

On je najavio dolazak nacionalne srpske televizije (RTS), novinara Politike, Vecernjih novosti, Blica i novinske agencije Beta, te privatnih produkcijskih kuca, koje ce svakodnevno emitirati priloge koji ce predstaviti Pulu i Istru u Srbiji.

Bogat program pocet ce u Puli u cetvrtak izložbom slika u galeriji Vincent od Kastva te svecanom akademijom u kazalištu. U petak ujutro u Hrvatskoj gospodarskoj komori održat ce se prezentacija TZ-a Beograda i Politikinog tjednog priloga "Putovanja", koji ce Pulu i Istru prezentirati cijeloj Srbiji. Poslijepodne je rezervirano za nastup uglednog ansambla Kolo.

U subotu ce u kinu Valli biti održana projekcija filma "Sveti Georgije ubiva aždahu" Srdana Dragojevica, dok je nedjelja na Verudeli rezervirana za sportska nadmetanja. Vecer svakoga dana rezervirana je za predstavljanje srpskih književnika.


Podijeli: Facebook Twiter