Idućeg tjedna počinje kažnjavanje u ulici Castropola

Do kraja tjedna upozorenja, potom kazne (J. PREKALJ)
Do kraja tjedna upozorenja, potom kazne (J. PREKALJ)

Od idućeg tjedna u Ulici Castropola na Kaštelu počinje vrijediti nova regulacija prometa kojom je definirana drugačija mogućnost ulaženja i parkiranja u toj ulici.

Uklonjene su tako dosadašnje rampe na ulazu u Castropolu, u koju su mogli ući oni koji su posjedovali beskontaktne kartice te je uvedeno parkiranje na kolniku, koje je jasno označeno horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, i ta su mjesta stavljena pod naplatu.

Parkiranje je tako omogućeno samo u širim dijelovima prometnice gdje parkirana vozila neće smetati prometovanju, dok je na ostalim dijelovima parkiranje zabranjeno.

Na ulazu u Castropolu o kapacitetu slobodnih parkirnih mjesta vozače će informirati ploča koja je povezana sa senzorima na parkirnim mjestima koji se upravo postavljaju.

Tako će vozači već na ulazu u tu ulicu znati da li da uopće ulaze i traže slobodno mjesto ili ih pak nema pa da vozilom ne rade kaos u ionako prometno problematičnoj ulici.

Pulski prometni redari jučer su započeli s obavještavanjem vlasnika vozila, odnosno, s ostavljanjem upozorenja (još uvijek ne i kazni) pod brisačima vozila, a od idućeg tjedna, pak, kako ističe voditelj službe pulskih prometnih redara Vladimir Brmbolić, pod brisače svih nepropisno parkiranih vozila počet će se stavljati novčane kazne. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter